Köpüren Turşu Nasıl Kurtarılır? Turşu Neden Köpürür Taşar?



Köpüren turşunun nasıl kurtarıldığını, turşu köpürmesinin ne anlama geldiği ve turşu köpürmemesi için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Köpüren Turşu Nasıl Kurtarılır? Turşu Neden Köpürür Taşar?

Köpüren Turşu Nasıl Kurtarılır

Turşu kurdunuz ve kurmuş olduğunuz turşu köpürdü mü?  Köpüren turşu nasıl  kurtarılır. Sizde bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız doğru sayfadasınız. O zaman yazımızın devamını okumaya başlayabilirsiniz.

Biliyorsunuz ki sofraların vazgeçilmezi olan besinlerden bir tanesi turşudur. Her sebze ve meyveden turşu yapımı mümkün olmaktadır. Turşu kurulduktan sonra saklama koşullarına uygun bir şekilde saklanılması şarttır. Turşuda köpürme meydana geldiği zaman hemen üst tabakası alınmalıdır ve turşu sıklıkla kontrol edilmelidir. Tekrardan köpürme meydana geldiğinde yine aynı işlem uygulanmalı ve köpükler turşunun üzerinden alınmalıdır. Bunun yanı sıra  bir yemek kaşığı kadar turşunun üzerine zeytinyağı döktüğünüz de tekrardan köpürme meydana gelmesini önleyecektir.

Turşu Köpürmesi Ne Anlama Gelir

Turşu serin, kuru ve aynı zamanda kapalı ortamlarda saklanması gereken bir besindir. Turşu kurduktan sonra turşunun üst katmanında köpürmeler görebilirsiniz. Genellikle bu köpürmeyi görenler turşunun bozulduğunu düşünmektedir. Fakat turşuda köpürme meydana geldiğinde bu turşunun bozulduğu anlamını taşımaz. Turşu gereğinden fazla bekler ise köpürme meydana gelir ve bunun herhangi bir zararı yoktur.

Bu köpürcükleri aldıktan sonra turşu tüketimini yapabilirsiniz.

Turşunun Köpürmemesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Turşuda köpürme genellikle turşunun fazla beklemesinden kaynaklanmaktadır. Bu durumda turşunun zararı olmaz ve tüketilebilir. Fakat bazen de turşuda bozulma meydana geldiğinde köpürme olur. Eğer bozulmadan kaynaklı köpürme ise turşu tüketilmemelidir. Turşunun köpürmemesi için dikkat edilmesi gereken hususlar mevcuttur.

Şimdi sizlere bunlardan bahsedelim.

  • Turşu kurarken malzemelerin iyice temizlenmesi ve aynı zamanda taze olması gerekir.
  • Turşu kuracaksanız mutlaka cam kavanozlara turşu kurmalısınız.
  • Plastik olanlar sağlığı olumsuz bir şekilde etkilediği gibi aynı zamanda turşunun daha çabuk bozulmasına sebep olur.
  • Turşu kurarken turşunun tuzunun eksik olmamasına özen gösterilmelidir.
  • Bunun yanı sıra sirkenin de el yapımı olması şarttır.
  • Eğer hazır alacaksanız o zaman iyi bir markanın sirkesini almaya özen göstermeniz tavsiye edilmektedir.
  • Turşu kurduktan sonra kapalı, güneş görmeyen, serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir.

Turşu Neden Erir?

Birçok insanın başına gelmiştir. Turşu kurduktan bir süre sonra yumuşar ve hatta erir. Peki, turşuda erime neden meydana gelir? Genellikle turşu kurarken tuz oranının iyi ayarlanmaması ve bunun yanı sıra saklama koşullarına uygun bir şekilde turşuyu saklamama gibi etkenlere bağlı olarak turşuda erime meydana gelir.

Bu sebepten dolayı da turşu kurarken tuzunu iyi ayarlamalı ve serin bir yerde saklamalısınız.

Eğer turşunuzun tamamı erimiş ise maalesef ki bu turşunuzu tüketemeyecek ve kurtaramayacaksınız. Fakat eğer içerisinde birkaç tane eriyen turşu var ise o turşuları atıp diğerlerini tüketmeye devam edebilirsiniz.

Bozuk Turşu Nasıl Anlaşılır?

Bozulmuş olan turşu nasıl anlaşılır merak ediyor musunuz? Genellikle turşu kurduktan bir süre sonra turşuda meydana gelen etkenler sebebi ile insanlar turşuların bozulup bozulmadığını anlamak isterler. Şimdi sizlere bozulan turşuyu anlama yöntemlerinden bahsetmek istiyoruz.

İşte turşunun bozulduğunu şu şekilde anlayabilirsiniz.

  • Bozulan bir turşuda erime ve yumuşama meydana gelir. Eğer turşu eridi ise asla tüketilmemelidir. Aksi halde zehirlenmelere sebebiyet verebilir.
  • Bozuk bir turşunun üst yüzeyinde beyazlanmalar ve bunun yanı sıra küflenmeler meydana gelir. Turşuda meydana gelen her beyazlık turşunun bozulduğu anlamına gelmez. Beyazlığın yanı sıra küflenme var ise o zaman turşu bozulmuştur.
  • Bozulmuş bir turşunun içerisine su girer. Tükettiğiniz zaman bunu anlamanız mümkündür. Turşunun iç kısmına su girmiş ise bu turşuyu tüketmemeniz gerekir.
  • Turşunun tadında kötü bir koku olur.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar