Tavuk Nasil Haslanir Düdüklüde? Düdüklüde Bütün Tavuk Haşlama?
Tavuk yemekleri, akşam yemeklerimizin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Kolay yapılmasının yanında tavuk yemeği lezzetiyle de büyümektedir. Farklı çeşitlerde yapılan tavuk yemekleri, kültürümüz için de farklı bir yerdedir. Özellikle davet sofralarında ya da kalabalık öze günlerde tavuk haşlaması sıklıkla yapılmaktadır. Özenle yapılan pilavın üstüne koyulan haşlama pilavın tadı ise enfes lezzetiyle oldukça sevilmektedir.
Peki, tavuk nasıl haşlanır? Bu yazımızda tavuğun nasıl haşlandığını, tavuk haşlarken dikkat edilmesi gereken püf noktaları, tavuğun faydalarını ve tavuk yemekleri hakkında bilinmesi gereken detayları sizler için derledik. Sizde bu yazımızı okuyarak, tavuğun nasıl haşlandığını öğrenebilir ve en lezzetli tavuk haşlamalarını sofralarınızda servis edebilirsiniz. İşte tavuğun nasıl haşlandığına dair önemli detaylar…
Tavuk Nasıl Haşlanır?
Tavuğu haşlamadan önce bazı hazırlıkların yapılması gerekmektedir. Bu nedenle de öncelik olarak bu hazırlık aşamalarından sizler için söz edeceğiz. Tavuğu haşlamak için öncelikle güzelce yıkamalısınız. Kanı, tüyü ve diğer kirleri tavuktan temizlenmelidir. Ayrıca vaktiniz darsa, tavuğu küçük parçalara bölerek de haşlama yapabilirsiniz.
Tavuğu güzelce temizlediyseniz, gelelim tavuğun nasıl haşlandığına… Tavuğu bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su doldurun. Ardından göz kararı olacak şekilde tuzunuzu atın ve kaynamaya bırakın. Suyunuz kaynarken, oluşan köpükleri mümkün olduğunca alın. Suyun yüzeyindeki köpükleri almanız, tavuğunuzun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Tavuğun büyüklüğüne ve ayırdığınız parçaların büyüklüğüne göre pişme süresi değişecektir. Ancak yine de ne kadar sürede haşlandığını söylemek gerekirse, 20 ila 30 dakika arasında olduğu söylenebilir.
Tavuğunuzun pişip pişmediğini öğrenmek istiyorsanız, bir bıçak yardımıyla tavuğunuzu ikiye bölün. Böldüğünüz yerde pembelik kaldıysa, tavuğunuz tam olarak pişmemiştir. Bu nedenle de tavuğunuzun pişmesi için biraz daha zamana ihtiyacınız var demektir. Ancak haşlanan tavuğun rengini gördüyseniz, afiyetle sofralarınıza konuk edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.