Gergedanlar Nerede Yaşar? Gergedanlar Kaç Yıl Yaşar?



Siyah ve beyaz gergedanlar Endonezya ve Sumatra gergedanları olarak sıralanır. Giriş bir coğrafyada kendini yaşam alanı bulan bu hayvanlar başta artık olmak üzere Endonezya ve Asya'da yaşamlarını
sürdürmeye devam ediyor.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Gergedanlar otçul bir yapıya sahiptir ve fillerden sonra en büyük otçul kalan memelisi olarak bilinen nokta burunlarında yer alan boynuzlar daha yaşam alanları ve türlerine bağlı olarak farklılık gösteren nokta veya çift boynuzlu türleri vardır.

Afrika'da yaşamını sürdüren beyaz ve siyah gergedanlar eden Sumatra türü gergedanlar diğer türlerden farklı olarak iki boynunuzu gergedan türleridir. Hint ve Endonezya gergedanları küt ve tek boynuza sahiptir. Gergedanlar otçul hayvanlar olmasına rağmen geviş getirmezler. Gergedanlar geniş dudaklara ve oldukça güçlü çenelere sahiptir. Endonezya’nın geniş ormanlık alanlarında yaşamını sürdüren gergedan türleri genellikle fidanların sürgünleri ve taze yaprakları ile beslenirler.

Gergedanlar Kaç Yıl Yaşar?


Dünyanın en büyük kara memelisi olarak bilinen ve pek çok türü bulunan gergedanların yaşam
süreleri türlerine ve yaşadıkları çevreye bağlı olarak farklılık gösterebilir. Beyaz gergedanlar özellikle Doğal yaşam alanlarındaki yaşam alanı kaybı avlanma ve diğer tehditlerden dolayı ciddi bir şekilde tehdit altında olan türlerdir. Fakat sağlıklı koşullar altında ortalama olarak 40 ila 50 yıl yaşayabilirler.
Siyah gergedan türleri ise doğal yaşam alanlarındaki yaşam alanı kaybı ve alanıma nedeniyle tıpkı
beyaz gergedanlar ve tehdit altındadırlar. Normal şartlarda 35 ila 50 yıl yaşayabilirler. Beyaz gergedan
Afrika'nın güneyinde yer alan savanaların açık alanlarında yaşamını sürdüren gergedan türüdür. Bu gergedan türünün büyük bir vücudu ve güçlü bir kafatası vardır. Ağırlığı ise 2000 kiloya kadar
ulaşabilir. Siyah gergedan türü ise Afrika’nın güneyinde ve doğusunda yaşamını sürdürür. Bu
gergedan türünün vücutları küçüktür ve daha yuvarlak bir yapıya sahiptir. Öte yandan siyah gergedanı ağzınızda bulunan Keskin dişler çalıların arasında hareket ederken yaprakları kesmelerine olanak tanır. Dünya üzerindeki siyah gergedanların sayısı beyaz gergedanlara oranla daha azdır ve nesilleri tükenme tehlikesi altındadır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar