Cam Nasıl Silinir Püf Noktaları? Cam Nasıl Yapılır Kısaca?
Özellikle ev hanımların merak ederek araştırdığı konulardan biri ‘’Cam nasıl silinir?’’ Günümüzde pek çok markaya ait cam suyu bulunuyor. Ancak bazı ürünler camın temizliğini kusursuz yapmıyor. Bunun için sizlere cam silme tüyosu vereceğiz.
- 1 adet fısfıslı kap
- Bulaşık deterjanı
- Limon
- Güzel kokuda şampuan
- Tuz
- Sabun
Belirttiğimiz malzemelerden birini suya karıştırarak kullanabilirsiniz.
Cam Nasıl Yapılır?
Ham maddesi kum olan camın üretiminde kumun öğütülmesi gereklidir. Erime noktası yüksek olduğu için saf camını içerisine kireç ve soda eklenir. Alınan bu önlem ile camın kırılganlığı daha aza indirilir. Renkli cam yapımında camın içerisine eklenen bu katkı maddelerinin yanı sıra kobalt altın uranyum gibi maddeler de eklenir. Cam üretiminde üfleme tekniği kullanan sanatçılar da vardır. Zanaatkarlar bu yöntemi kullanarak cama farklı şekiller verir. Üfleme tekniği ile camdan üretilen süs eşyaları ve aksesuarlar gibi pek çok farklı ürün elde edilir. Üfleme tekniğinde boru kullanılarak cama şekil verilir.
Günümüzde cama şekil vermek için üfleme tekniğini kullanan çok sayıda işletme mevcuttur. İnsan hayatının olmazsa olmazları arasında yer alan cam oldukça geniş bir alanda kullanılır. Özellikle mutfak eşyalarında çok fazla kullanıldığı görülür ve sağlık açısından katkı sunan bir maddedir. Cam kaplar içerisinde muhafaza edilen yiyecekler tazeliğini uzun süre boyunca korur ve kanserojen etki yaratmaz. Mutfak eşyalarının yanı sıra kapı ve duvar pencereleri mobilya aksesuarları gibi pek çok farklı alanda camın değişik şekiller ve renklerde kullanıldığını görürüz.
Cam Nasıl Üretilir?
Cam hayatımızın pek çok farklı alanında karşımıza çıkan bir maddedir. İnsanlık için oldukça önemli olan cam hayatı çok daha konforlu yaşamımız için katkı sunar. Cam kırılgan bir maddedir. Sağlıklı ve estetik olma özelliği ile de öne çıkar. Can pencere mutfak eşyaları mobilya aynalar aydınlatmalar ve aksesuarlar gibi pek çok farklı alanda kullanılıyor. Bazen usta ellerde bir sanat eserini dönüşen cam geçmiş dönemlerde de kullanılmış ve günümüzde gün yüzüne çıkmış tarihi eserlerde de karşımıza çıkıyor. Ham maddesi kum olan camın yapılış türüne göre kumun içerisine soda kireç kalker dolamit gibi mineraller de eklenerek 1500 derecedeki fırınlarda ısıtılır.
Yüksek ısıda eriyerek gerekli forma ulaşan bu karışıma gerekli şekil verilir ve cam şeklini alır. Yalnızca kum kullanılarak da cam üretimi yapılabilir. Ancak bu tür camlar daha kırılgandır ve bu nedenle kullanımı zordur. Bundan dolayı cam üretimi için kumun içerisine farklı mineraller eklenir.