Apartmanda Beslenebilecek En İyi Hayvan? Apartman Hayvanları?



Bazen kendi isteğimizle bazen de evdeki küçüklerin isteğiyle evimize evcil hayvan almak istiyoruz. Sahiplenmiş olduğumuz hayvanlarla birlikte sorumluluk bilincimiz geliştiği gibi aynı zamanda evimize bir neşe de gelmiş oluyor.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Apartmanda Beslenebilecek En İyi Hayvan? Apartman Hayvanları?

Her ne kadar işin neşe kısmı çok sevimliyse de hayvan sahiplenerek aslında
hayatımıza başka bir canlıyı dahil etmiş oluyoruz. Zira hayvanın yaşamsal fonksiyonlarını çevreye
zarar vermeden gerçekleştirmesi için onunla ilgilenmeli ve bakımlarını sürekli olarak yaptırmalıyız.

Bütün bunların yanı sıra bir hayvanın tıpkı insanlar gibi bazı fiziksel ihtiyaçları olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Evimize aldığımız minik dostlarımızın hayatlarını devam ettirebilmeleri için tıpkı bizim gibi yemek yemesi, tuvalet ihtiyaçlarını gidermesi ve uyuması gerekiyor. Eğer bu ihtiyaçlarını giderme konusunda bizler onlara yardımcı olamazsak, bunları tek başlarına yapmak isteyeceklerdir. Örneğin karnı acıkan bir köpek, koltuğun süngerlerini yiyecek; tuvaleti gelen bir kedi balkonun tam köşesinde bulunan vazonun içerisinde ihtiyacını giderecektir. 

Ev Hayatına Uygun Hayvanlar

Hayvanlar aleminde yaşayan pek çok tür bulunsa da ev hayatına uygun hayvanlar sayı itibariyle sınırlıdır. Mesela bir yırtıcı aslanı ya da şahini evcilleştirerek onunla birlikte yaşayamazsınız. Elbette bazı istisnalar olacaktır ancak genel olarak yırtıcı hayvanları evcilleştirerek onlarla birlikte yaşamak mümkün değildir. Bir hayvanla aynı ortamda yaşamak için ilk olarak bu canlının “dostunuz” olması gerekiyor.  

Evde Köpek Beslemek 

 

Evde köpek beslemek evcil hayvan sahiplenmek isteyenlerin yaptığı ilk şeydir. Bundan milyonlarca yıl önce ilk evcilleştirilen hayvanlar listesinin en başında gelen köpekler oldukça sevimlidir. Bunun yanı sıra arkadaş canlısı olmasıyla bilinen köpekler aynı zamanda çok sadıktır. Fakat her köpek sahiplenmeye, daha doğrusu ev ortamına uygun değildir. Örneğin oldukça sevimli bir dış görünüşe sahip olan beagle cins köpekler son derece enerjiktir. Bu hayvanları bir ev içerisine tıkmak demek onlara eziyet etmek anlamına gelir. Beagle cinsi köpeklerin hoplayıp zıplayarak enerjilerini boşaltabilecekleri geniş bir alana ihtiyaçları vardır. Bu yüzden bahçeli evlerde ancak bahçenin içerisindeki bir kulübede beslenmeleri daha iyi olur. 

Evde Kedi Beslemek 

 

Evde kedi beslemek de hayvan severlerin aklına gelen ilk fikirlerden birisidir. Köpekler her ne kadar IQ seviyeleri oldukça yüksek hayvanlar olsa da onlara her şeyi öğretmeniz gerekir. Fakat kediler bazı şeyleri doğal bir içgüdüyle bilirler. Örneğin kedilere herhangi bir tuvalet eğitimi verilmesi gerekmez çünkü bu hayvanlar içgüdüsel olarak ihtiyaçlarını kumlara yaparlar. Eğer evinizde kedi beslemeye karar verdiyseniz, hayvanı sahiplenmeden önce eve bir miktar kedi kumu almanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra kedinin ihtiyacını gördükten sonra ortamın kötü kokmaması için kristal kedi kumu almanızın daha doğru olacağını hatırlatalım. 

Evde Balık Beslemek 

 

Evde balık beslemek bir hayvan severin güçlük çekmeden yapabileceği, son derece zahmetsiz bir iştir. Bu hayvanlar küçük bir fanusun veya akvaryumun içerisinde yaşarlar. Günde sabah ve akşam olmak üzere sadece iki kere yemin yeterli olacağı bu hayvanların bazı türlerinin doyma içgüdülerinin olmadığını söylemeliyiz. Örneğin, hayvan severlerin evde en çok beslediği balık türlerinin başında gelen Japon balıklarının doyma içgüdüsü bulunmaz. Siz akvaryumun içerisine ne kadar yem verirseniz onlar o kadar çok yemek isteyecektir. 

Evde Kuş Beslemek 

 

Evde kuş beslemek de oldukça iyi bir fikirdir. Aynı zamanda kuşlar, bakım verilmesi en kolay olan hayvanların başında gelir. Eğer evinize bir kuş almak istiyorsanız, kuştan önce kafes almanız gerekir. Bu kafesin içerisine yerleştireceğiniz yem ve su kutucuları sayesinde hayvanının tüm ihtiyaçlarını karşılamış olursunuz. Ancak kuşlar doğaları gereği uçma ihtiyacı hissederler. Gün içerisinde en az yarım saat de olsa bu hayvanları kafesin dışına çıkararak uçmalarına izin vermelisiniz. Ayrıca kuşunuzun kafesini de belirli aralıklarla temizlemelisiniz. Aksi taktirde sürekli veterinere gitmek zorunda kalırsınız. 

Evde Hamster Beslemek 

 

Evde Hamster beslemek kulağa pek de hoş gelmeyebilir. Çünkü farelere genellikle pek de iyi gözle bakılmıyor. Fakat fare ailesinin en sevimli üyelerinden birisi olan hamster cinsi fareler bakımı oldukça kolay hayvanlardır. Tıpkı kuşlar gibi bu hayvanlara da bir kafes içerisinde bakılabilir. Gündüzleri oldukça sakin geceleri ise son derece hareketli olan bu hayvanların ömürleri ise en çok üç yıldır. 


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar