Tarımsal Girişimcilik Fikirleri? Tarım İle İlgili Üretime Dayalı Fikirler?

Tarım ile ilgili üretime dayalı fikirlerin neler olduğu hakkında bilgi

Tarımsal Girişimcilik Fikirleri? Tarım İle İlgili Üretime Dayalı Fikirler?

Tarım ile ilgili üretime dayalı fikirler nelerdir? Sizde bu konuya dair detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. O zaman yazımızın devamını okuyarak kapsamlı bir şekilde bilgiye sahip olabilmeniz mümkündür.

Kuşkonmaz Yetiştiriciliği

Karlı bir iş fikri düşünüyorsanız kuşkonmaz yetiştiriciliği listenin başında yer almaktadır. Kuşkonmaz bitkisi asparagaceae familyasına ait bir bitki türüdür. Ülkemizde çok fazla yetiştirilir ve oranı da çok yüksektir. Sadece ülkemizde değil aynı zamanda Asya ve Avrupa ülkelerinde de çok fazla tercih edildiği için ihracat yapabilirsiniz ve kar organlarınızın artış göstermesine sebep olabilirsiniz. Bu bitki en az 160 en fazla ise 180 santimetre kadar uzayabilmektedir. Kendini sürekli olarak yeniler. Çok uzun ömürlü bir bitki olarak bilinmektedir. Kuşkonmaz bitkisinin iğneli ve aynı zamanda dikensi bir gövdesi mevcuttur. Bu bitki ekildikten sonra en az 2 yıl beklenir ve daha sonra ise hasat edilir.

Peyzaj Bitkileri

Tarım ile ilgili üretime dayalı iş fikri düşünüyorsanız peyzaj bitkilerini tercih edebilirsiniz. Biliyorsunuz ki şehirleşme gün geçtikçe artış göstermektedir. Bu sebepten dolayı da insanlar dış mekânı süslemeye özen göstermektedir. Sizde peyzaj bitkilerini yetiştirebilirsiniz ve ciddi miktarlarda kazanç elde edebilirsiniz. Peyzaj bitkisi yetiştirmek istiyorsanız dikkat edilmesi gereken susuzluk, nem ve soğuktur. Bu bitkiler susuzluğun önemi ve soğuğu sevmezler ve bu sebepten dolayı da her yerde kolay bir şekilde yetişmezler. Şimdi sizlere peyzaj bitkisinin çeşitlerinden bahsetmek istiyoruz. İşte peyzaj bitkisinin çeşitleri şu şekildedir

  • Dikensi ve Çalı Peyzaj Bitkileri
  • Ağaçsı Bitkiler ve Ağaçlar
  • Zemin kaplayan bitkiler ve Çimler
  • Tırmanabilen Peyzaj Bitkileri ve Sarılan
  • Otsu Peyzaj Bitkileri ve Çiçekler

 Üzüm Yetiştiriciliği

Ciddi oranlarda kazanç sağlamak istiyorsanız üzüm yetiştiriciliğini deneyebilirsiniz. Bu iş fikri yeni değildir ve eski zamanlardan beri yapılmaktadır. Bu iş fikrini yapmayı düşünüyorsanız elinizde çok fazla sermaye olmasına  gerek yoktur. Üzüm yetiştirerek aynı zamanda şarap, pekmez, üzüm suyu ve sirke elde edip satışını da yapabilirsiniz. Maliyetsiz bir iş fikri arıyorsanız mutlaka üzümü tercih etmelisiniz. Aynı zamanda üzüm biliyorsunuz ki ülkemizde çok fazla tüketilen bir meyvedir. Üzümün içerisinde kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum bol miktarlarda yer alır ve pek çok hastalığa karşı şifalıdır.

 

Özellikle kansızlık sorunu olanlar ve böbreklerinde sorun olan kişiler tarafından tüketilmesi tavsiye edilir. Sizde zahmetsiz ve sermayesiz bir şekilde ürün yetiştirip satış yapmak istiyorsanız üzüm yetiştirmek tam size göre olacaktır

Safran

Tarım kapsamında yüksek karı olan bir iş fikri arayışı içerisindeyseniz doğru yerdesiniz. Biliyorsunuz ki safran sadece ülkemizde değil dünyada bilinen en pahalı bir baharat türüdür. Genellikle Afrika'da, Asya'da  yetişmektedir ancak bazı yerlerde ülkemizde de yetiştirilmektedir. En az 25 santimetre en fazla ise 30 santimetre kadar uzayabilir. Peki, safran ne zaman dikilmelidir? Safran mayıs ayında mutlaka dikilmesi gerekir. Mayıs ayında dikilir ise sonbahar mevsiminde yani Ekim ayında hasat edilmektedir.

Lavanta

Lavanta muhteşem kokusu ile ünlü olan bir bitki türüdür. Bu sebepten dolayı da birçok kozmetik ürünlerin, şampuanların, parfümlerin, kremlerin içerisine eklenmektedir. Genellikle İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgesi'nde yetişmektedir. Siz de yüksek karlı bir iş fikri arıyorsanız lavanta yetiştirebilirsiniz satışını yapabilirsiniz. İlkbahar mevsiminin gelmesi ile beraber ekimi yapılır ve sonbahar mevsiminde ise hasat edilir. Burada dikkat edilmesi gereken hasat edilirken köklerinin zarar görmemesidir. Eğer kökleri zarar görürse kurur ve bir daha çıkmaz.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar