En Çok Kazanan Mühendislikler? Gözde Mühendislikler?
En çok kazanan mühendislikler hangileridir? Kolay bir şekilde iş bulabilen mühendislik dalı hangisidir? Eğer sizde bu soruların yanıtını merak ediyorsanız; yazımızın devamını okuyarak aradığınız bilgiye kısa zaman içerisinde ulaşmanız mümkün olacaktır.
Mühendis; sosyal veriş, ekonomik ve aynı zamanda teknik olarak yeni sistemleri geliştiren kişidir. Mühendislik mesleğinin birçok dalı vardır. İzin verirseniz şimdi sizlere en çok kazanan mühendislikler hakkında bilgi vereceğiz.
Bilgisayar Mühendisi
Mühendislik dalı arasında en fazla kazanan bilgisayar mühendisi olduğunu biliyor muydunuz? Bilgisayar mühendisliği eski zamandan beri çok fazla rağbet görmektedir. Özellikle son zamanlarda teknolojik çağda olduğumuz için daha yüksek seviyelere ulaşmıştır. Bilgisayar mühendisi; yazıcı, modem, klavye, devre kartı, sensör, analog, çip gibi donanımları tamir eder, onarır ve sonrasında ise tespit eder. Bir bilgisayar mühendisinin aylık olarak aldığı maaş 8-9 bin TL arasında değişmektedir. Bu durum çalışılan yere göre ve aynı zamanda deneyime göre farklı olmaktadır. Mesela bu işi ilk defa yapacak olan bir kişi aylık 8 bin TL alıyorsa; denetimi olan 10 senedir aynı yerde çalışan bir kişi 10 bin TL maaş almaktadır. Bunun yanı sıra yurt dışında bilgisayar mühendisi olarak görev yapan bir kişi aylık 62 dolar kazanç elde etmektedir. İş olanakları çoktur. 4 senelik bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler kolay bir şekilde iş bulabilir.
Elektik Elektronik Mühendisi
Elektrik elektronik mühendisi; elektrik üretim ekipmanı, iletişim sistemleri, navigasyon sistemler, radar, elektrik motorları gibi ekipmanları kontrol eder, denetler ve aynı zamanda test eder. Elektronik mühendisi olmak için ilgili bölümün elektronik mühendisliği kazanmak ve bu bölümü başarı ile bitirmek gerekmektedir. Peki, elektrik elektronik mühendisinin aylık aldığı maaş ne kadardır? Mühendislik dalları içerisinde fazla kazanan bir meslektir. Aylık almış olduğu maaş çalıştığı yere ve deneyimine göre farklı olmaktadır. Ancak bir elektronik mühendisi 7-9 bin TL arasında aylık gelir sağlamaktadır.
Fizik Mühendisi
En çok kazanan meslekler hangileridir diye merak ediyorsanız fizik mühendisi bunların en başında gelmektedir. Krom, bakır, çelik ve demir gibi hammaddeleri kontrol ederler. Denetimin yürütülmesi için gereken çabayı sağlarlar. Tez çalışmalarını yaparlar. Fizik mühendisi olmak için üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Devlet sektöründe çalışabilmek için ise KPSS sınavına giriş yapılması şarttır. Aylık alınan ücret ise çalışılan yere ve aynı zamanda tecrübeye göre farklılık göstermektedir. Ortalama bir fizik mühendisinin aldığı maaş 6-7 bin TL arasında değişiklik gösterir
Gemi İnşa Mühendisi
Özellikle son zamanlarda gemi inşa mühendisi ne oldukça sık duymanız normaldir. Gemi inşa mühendisleri, deniz askeri ve aynı zamanda sivil araçların yapımı esnasında bütün sorumluluğu alan kişilerdir. Peki, gemi inşa mühendisinin aylık ortalama aldığı maaş ne kadardır? Tecrübeyle ve çalışılan yere göre alınan maaşlar değişiklik gösterse de ortalama özel sektörde 5 -6 bin TL kamuda ise 6-7 bin TL arasında ortalama maaşları mevcuttur.
İnşaat Mühendisi
İnşaat mühendisleri; arıtma sistemleri, kanalizasyon, köprü, baraj, tünel, havaalanı, bina, yol gibi projelerdeki sistemi kontrol ederler. İnşaatta hangi malzemeler kullanılacak ise öncesinden buna karar verirler. Ne kadar maliyet olacağı hakkında hesaplama yaparlar. Proje çizerler. Peki, bir inşaat mühendisinin aldığı aylık ortalama maaş ne kadardır? Bir inşaat mühendisi eğer kamuda çalışıyorsa aldığı maaş 5 -6 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Özel sektörde çalışıyor ise bu oran biraz daha düşecektir.