Köpüren Turşu Yenir Mi? Turşu Neden Köpürür Taşar? Turşum Köpürdü?
Köpüren Turşu Nasıl Kurtarılır
Turşu kurdunuz ve bir süre sonra köpürmeyen başladı? Turşu neden köpürür? Köpüren turşu nasıl kullanılır? Siz de merak ettiğiniz bu soruların yanıtını araştırıyorsunuz doğru sayfadasınız. Yazımızın tamamını okuyarak bu konuya dair detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
Genellikle turşuda köpürme meydana gelmesi; turşunun bulunduğu, ortamın sıcak olduğunun bir göstergesidir. Eğer turşunuz da köpürme gördüyseniz üzerinde bulunan köpükleri alarak turşunuzu serin bir yere koyabilir ve bu şekilde kurtarabilirsiniz. Turşu olgunlaştıktan daha uzun bir süre dışarıda beklerse üzerinde beyaz tabaka ve aynı zamanda köpük meydana gelebilir. Bu durumda yapılması gereken artık turşunuzu tüketmeye başlamaktır. Tüketmeden önce ise turşunuz da bulunan beyaz tabakayı ve küflenmeyi almanız tavsiye edilir. Bir diğer seçenek de turşunun hava aldığıdır. Eğer turşunuz hava aldıysa bunu maalesef ki kurtulmanız mümkün değildir ve turşunuz artık bozulmuştur. Turşunuzun bozulduğunu kokusuna ve tadına bakarak kolay bir şekilde anlamanız mümkündür.
Turşu Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Turşununuzun bir süre dayanması yumuşamaması ve aynı zamanda köpürmemesi için turşu kurarken dikkat edilmesi gereken özellikler bulunmaktadır. Dilerseniz şimdi sizlere turşu kurma aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedelim
Tercih Edilen Malzemelerin Olgun Ve Aynı Zamanda Taze Olması Gerekir
Evde turşu kurmak mı istiyorsunuz? Peki, turşu kurmak için tercih edeceğiniz malzemelerin nasıl olması gerekiyor? Yumuşak malzemelerden turşu kurulur mu? Eğer turşunuzun lezzetli ve uzun bir süre dayanmasını istiyorsanız malzemelerin taze ve olgun olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Çünkü malzemelerin taze olması turşunun lezzetini etkilemektedir.
Malzemelerini Eksiksiz Koyun
Turşu kurarken malzemelerini eksiksiz koymanız gerekmektedir. Örneğin; sirke ve limon suyunu mutlaka koymanız şarttır. Bu malzemeler turşun kolay bozulmamasını ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra yeteri miktarda tuz koymanız şarttır. Turşu yaparken koyacağınız tuz; turşunun sert olmasını sağlayacak ve aynı zamanda turşunun bozulmadan uzun zaman saklamamasına yardımcı olacaktır.
Cam Kavanoz Tercih Edin
Genellikle turşu kurarken cam kavanoz yerine plastik kavanozlar tercih edilir. Fakat bu sağlıksızdır ve aynı zamanda turşunun kolay bir şekilde bozulmasını sağlamaktadır. Eğer turşu yaparken cam kavanoz tercih ederseniz turşunuz kolay kolay bozulmayacak ve sağlıklı kalacaktır.
Saklama Koşullarına Dikkat Edilmesi Gerekir
Turşu kurduktan sonra bir süre kapağı açılmadan olgunlaşması için bekletilir. Bu dönemde turşuyu saklama koşullarına uygun bir şekilde saklanılması gerekir. Turşu mutlaka serin, kuru ve ışık almayan bir ortamda muhafaza edilmelidir. Aksi halde kısa zamanda bozulur ve hatta zehirlenmelere bile yol açar. Turşu en iyi ve sağlıklı bir şekilde buzdolabında saklanmaktadır. Buzdolabında sakladığınızda 5-6 ay boyunca sorunsuz bir şekilde saklayabilirsiniz.
Turşuya Su Eklenir mi?
Turşuyu kurduktan bir süre sonra turşunun üzerinde beyazlamalar meydana gelebilir. Ya da turşunun tuzu fazla gelmiş olabilir. Böyle durumlarda insanlar tuşunun suyunu değiştirmek isterler. Peki, sonradan turluya su eklenir mi? Eğer turşunuzun tuzu fazla geldiyse veya beyazlanmalar meydana gelmiş ise turşunuzun suyunu dökebilir ve üzerine temiz bir su ilave edebilirsiniz. Aynı zamanda turşu kurarken musluk suyu yerine içme suyu kullanmanızı tavsiye ederiz. Eğer musluk suyu kullanıyorsanız o zaman kaynatmalı ve soğuduktan sonra bu suyu kullanmalısınız.
Suyu Bulanan Turşuya Ne Yapılır?
Turşu suyunda meydana gelen bulanma genellikle saklama koşullarına uyulmadığı için olur. Ya da turşu kurarken malzemelerin eksik konulmasından kaynaklanmaktadır. Eğer turşu suyu bulandıysa bunun bir zararı yoktur. Bu şekilde turşunuzu tüketebilirsiniz. Fakat üzerinde tabaka oluşluysa o zaman turşunuzu tüketmemenizi tavsiye ederiz.