Çocuğu Okula Hazırlama? Okula Kaç Günde Alışır? Yeni Okula Alışmak?

Okul öncesi ilkokula hazırlık çalışmaları. 1. sınıfa hazırlık için neler yapılabilir. İlkokula hazırlık çalışmaları nelerdir. Çocuğu Okula Göndermek

Çocuğu Okula Hazırlama? Okula Kaç Günde Alışır? Yeni Okula Alışmak?

Çocuğu okula yeni başlayan her ailenin mutlaka aklında bu tarz sorular bulunur. Okula yeni adım atacak öğrenciler henüz ne ile karşılaşacağını bilmezken ailelerinin endişeli davranışları onları da ürkütüyor. Eğitim hayatındaki isteksizlikte tam bu noktada başlıyor.

Çocuğunuza okulu sevdirmek son derece önemlidir. Bu sebeple çocuğa okulu sevdirmek ilk aileden başlıyor. Peki anaokulu hazırlığı nasıl olmalıdır?

Anaokulu Hazırlığı Nasıl Olmalıdır?

  • Çocuğum benden ayrı kalabilecek mi?
  • Okul hayatına adapte olabilecek mi?
  • Diğer öğrencilerden çekinecek mi?
  • Ders süresince ağlayacak mı?

Okul Hazırlığında Neler Yapılmalıdır?

Psikolojisi mutlaka hazırlıklı olmalıdır: Okula başlamaya yaklaştığında, ona büyüdüğünü ve yakında okula başlayacağı söylenmelidir.

Okulda eğitim ve eğlencenin bir arada olduğu söylenmelidir: diğer bir ön hazırlık ise çocuğun okula gidince canının sıkılmayacağı tıpkı evde olduğu gibi boyama, şarkı söyleme, masal dinleme ve anlatma, arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirme gibi etkinlikleri yapabileceğini bilmesidir.

Okulda yapacakları detaylı anlatılmalıdır: ‘’Arkadaşlarınla oyun oynayıp dinlenebileceksin’’, ‘’Bahçeye çıkabileceksin’’, ‘’Arkadaşlarınla yemek yiyebileceksin’’ ve ‘’Öğretmenin ve arkadaşlarınla keyifli vakitler geçirebileceksin’’ gibi söylemler çocuğun içinin rahatlamasına ve teşvik olmasına yardımcı olur.

Okulda sizinle birlikte olamayacağını mutlaka söylemelisiniz: Çocuğun okul süresince diğer arkadaşları gibi ailesinden ayrı kalacağını bilmelidir. Okula onu sizin getireceğinizi ve okul bitiminde mutlaka almaya geleceğiniz söylemek çocuğun rahatlamasına ve okuldayken ağlamamasına yardımcı olacaktır.

Okulda bazı arkadaşlarının ağlayabileceğini bilmelidir: Ailesinden ayrı kalmakta güçlük çekip ağlayacak çocuklar mutlaka bulunacaktır. Çocuğunuzun bu durumdan etkilenmemesi için ‘’ Onlar galiba okul bitince annelerinin onları alacağını unuttu’’ şeklinde cümleler kurarak çocuğunuzun rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Çocuğun gideceği okulu önceden ziyaret etmelisiniz: Çocuğun gideceği okulu önceden görmesi korkulacak bir şey olmadığını anlamasına yardımcı olurken aynı zamanda aile bireyleriyle sınıfını ve okulunu gezmesi ona güven aşılayacaktır.

Okuldan sonra gününün nasıl geçtiğini anlatmasını istekli bir şekilde beklediğinizi belirtin: Okuldayken neler yaptığını anlatmasını sabırsızlıkla beklediğinizi belli edin. Okuldan hemen sonra ona neler yaptığı hakkında sorular sorarak onu heyecanlandırabilir ve size yeni anılar anlatmak için okulda daha fazla aktiviteye dahil olmak isteyebilir.

Okula Hazırlıkta Neler Yapılmamalıdır?

  • Gergin ve endişeli olmamaya özen gösterin.
  • Çocuk bunu hisseder. olabildiğince normal davranmaya çalışın.
  • Çocuklar sizi bırakmak istemeyebilir.
  • Onlara dışarıda onu beklediğinizi ve daima size ulaşabileceğinizi söyleyerek rahatlatabilirsiniz.
  • Öğretmenin yardımıyla sınıfa bıraktıktan sonra göze görünmeden gidebilirsiniz.
  • Okula gitmek istemediği zamanlarda onunla konuşarak nedenini öğrenin.
  • Çocuğunuzu anlamaya çalışın ve bu süreci hoşgörülü şekilde atlatmaya çalışın.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar