Turşunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Bozuk Turşu Nasıl Anlaşılır?



Turşunun bozulduğu nasıl anlaşılır: küflenme meydana gelir, çiçeklenme olur, şişme meydana gelir, yumuşama olur


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Turşunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Bozuk Turşu Nasıl Anlaşılır?

Turşunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Turşunun içerisinde bulunan maddeler sebebi ile çok sağlıklı bir besindir. Doğal antibiyotik olarak bilinmektedir. Peki, turşunun bozulduğu nasıl anlaşılır? Şimdi sizlere bu konudan bahsedeceğiz. Sizde bu konuya sair bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızın devamını okumaya ne dersiniz.

Küflenme Meydana Gelir

Turşu bozulduğunda turşuda küflenme meydana gelir. Genellikle küflenme turşunun üst tabakasında olur. Sadece beyaz bir tabaka görüyor iseniz turşunuz bozuk değildir. Ancak bunun yanı sıra küflenme meydana geliyor ise o zaman turşunuz bozuktur. Küflenen turşunun ise tüketilmemesi tavsiye edilir. Peki, turşu neden bozulur ve küflenir? Genel olarak turşu doğru kurulmadığı zaman yani malzemelerinde eksiklikler olduğu zaman ve saklanma koşulları doğru bir şekilde uygulanmadığı zaman küflenir. Turşunun küflenmemesi için turşu serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde saklanmalıdır.

Çiçeklenme Olur

Turşunuzun üst bölgesi çiçeklendi mi? peki bu turşu bozulur mu? Evet, turşunuz çiçeklendiğinde bozulmuştur ve asla tüketilmemelidir. Genelde turşunun üzerinde meydana gelen çiçeklenme turşunun sıcakta durmasından kaynaklanır. Turşunun buzdolabında veya serin bir yerde saklanması gerekmektedir.

Şişme Meydana Gelir

Genellikle salatalık ve domates turşusunda şişme meydana gelir. Şişme turşunun bozulduğu anlamını taşır. Peki, turşunun şiştiği nasıl anlaşılır. Turşunun şişip şişmediğini anlamak için bıçak yardımı ile turşuyu kesin. Kestiğinizde turşunuzda boşluklar bulunuyor ise turlunuz bozulmuştur ve tüketilemez. Turşuda şişme neden olur? Genellikle turşu kurarken içerisine çok miktarda tuz atılması turşunun şişmesine ve bozulmasına sebep olur. Bu nedenle de turşu kurarken tuz oranlarına çok dikkat edilmesi gerekir.  Bunun yanı sıra turşu kurarken asla bayat sebzeler kullanılmamalı ve her zaman taze sebzeler ile turşu kurulmalıdır.

Yumuşama Olur

Turşu bozulduğunda ilk olarak turşuda yumuşama gözlemlenir. Genellikle tuzun ve sirkenin az olmasından dolayı turşu yumuşar. Yumuşayan turşunun ise tüketilmemesi tavsiye edilir.

Turşu Bulanık Olursa Ne Yapmalı?

Turşu bulanık olursa ne yapmalı? Bu konu turşu kuran kişiler tarafından çok fazla araştırılmaktadır. Sizde turşunuzu kurduysanız ve turşunuzda bulanıklık meydana geldiyse doğru sayfadasınız. Bulanıklık meydana gelmesi turşunun bozulduğu anlamına gelmez. Bulanıklığı geçirmek için 1 litre suyun içerisine 3 çorba kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı sirke konulmalıdır.

Turşu Bozulmaması İçin Nerede Saklanmalıdır

Ülkemizde turşu çok beğenilmekte ve özellikle kış mevsiminde tüketilmektedir. Çünkü içersinde birçok vitamin vardır, besin değeri yönünden zengindir. Peki, turşu bozulmaması için nerede saklanılır? Turşu mutlaka serin, kuru ve güneş görmeyen yerde saklanmalıdır. Buzdolabında yer var ise buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabınızda yer yok ise o zaman kiler gibi serin yerlerde turşunuzu muhafaza edebilirsiniz.

Turşunun Ömrü Ne Kadardır?

Turşu kurdunuz ve turşu en fazla ne kadar süre tüketilir. Aslında bu sakladığınız yere göre değişmektedir. Eğer buzdolabında saklarsanız 3-4 ay boyunca turşunuz bozulmadan kalabilir. Kiler gibi yerlerde saklarsanız o zamanda 2 ay kadar ömrü vardır. Sürekli olarak takip edilmeli ve bozulma meydana gelir ise tüketilmemelidir.

Turşu Suyu Beyazlarsa Ne Yapılır?

Turşuyu kurduktan bir süre sonra suyunda beyazlama meydana gelebilir. Birçok kişi bunu gördükten sonra turluyu tüketmez ve bozuldu zanneder. Aslında bozuk değildir. Eğer sadece turşuda beyazlama var ise turşunuzu tüketebilirsiniz. Beyazlamanın yanı sıra; turşuda küflenme, şişme, yumuşama da bulunuyor ise o zaman turşuyu tüketmemelisiniz. Peki, turşuda beyazlama neden meydana gelir. Turşuda beyazlama oluşmasının birçok sebebi bulunur. En önemli sebebi içerisine az miktarda tuz eklenmesidir. Bu nedenle turşu kurarken tuzunu iyi ayarlamak şarttır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar