Biyoloji İle İlgili Meslekler? Moleküler Biyoloji ve Genetik Dalları?



Biyoloji ile ilgili meslekler; biyoloji öğretmenliği, biyomühendistlik, ziraat mühendisliği, genetik mühendisliği,biyokimyager


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Biyoloji İle İlgili Meslekler? Moleküler Biyoloji ve Genetik Alt Dalları?

Biyoloji kapsamlı meslekleri merak ediyor musunuz? Biz sizler için detaylı bir araştırma yaptık. Dilerseniz biyoloji ile ilgili meslekler hakkında şimdi sizlere bilgi verelim. O halde yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Canlı bilimine verilen ad biyolojidir. Bio kelimesinin anlamı yaşam, logy kelimesinin anlamı ise bilim ve çalışmadır.  Biyoloji canlıları detaylı bir şekilde inceler. Biyoloji kapsamında birçok iş sahası bulunur.  Şimdi sizlere bu meslekler hakkında detaylı bilgi aktaralım.

Biyoloji Öğretmenliği

Biyoloji biliyorsunuz ki temel birimler kapsamındadır. Bu sebepten dolayı da ortaokul, lise ve üniversite de karşımıza çıkmaktadır.  Biyoloji ile alakalı akla gelebilecek ve tercih edilen meslek biyoloji öğretmenliğidir. Eğer biyoloji bölümü okumak ve öğretmen olmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken lise son sınıfta gireceğiniz sınavdan iyi bir puan almak ve üniversitelerin biyoloji bölümüne yerleşmektir. Üniversite bittikten sonra özel okullarda çalışılabilmektedir. Fakat devlet kurumlarında çalışabilmek için öncelikle kpssye giriş yapılmalıdır. Peki, kpssden kaç puan alınması gerekir. Kpssden en az 80 puan alınması bu bölüm ile ilgili tercih yapmanız için gerekmektedir.

Biyomühendistlik

Geleceğin ve aynı zamanda günümüzün en fazla tercih edilen ve önemli olan meslekleri arasında biyomühendistlik gelir. Özellikle bu zamanda artık her üniversite de bu bölüm yer almaktadır. Peki, biyomühendis olmak için ne yapmak gerekir. Öncelikle sınavdan iyi bir puan almak ve üniversitenin biyoloji mühendisliği bölümünü kazanmak gerekir. 4 senelik bir eğitimi mevcuttur.

Moleküler Biyoloji Ve Genetik

Genetik kapsamında değişik bir yapıya sahip olan moleküller;  biyoloji alanında bulunmaktadır. biyoteknolojinin temel amacı ise canlıları kapsar. Bu alanda yapılan çalışmalarda; genetik hastalıkların analizi, tespiti, mikro canlıların bulundurdukları özellikleri ve gen aktarımıdır. Bu mesleğin iş bulma ihtimalide yüksektir. Çünkü çalışma alanları geniş yapıya sahiptir.

Ziraat Mühendisliği

Hayvancılık ve aynı zamanda tarım günümüzde çok ilgi görmektedir. Hayvansal ve tarımsal üretim için bilgili, tecrübeli bir mühendis olması önemlidir.  Bu nedenle de ziraat mühendisliği her zaman ön plana çıkmaktadır. Peki, ziraat mühendisleri nerede görev yapabilirler?  Tarım üretimi gerçekleştiren fabrikalarda ve aynı zamanda tarım bakanlığında kolay bir şekilde iş bulabilir ve görev yapabilirler.

Genetik Mühendisliği

Genetik biliyorsunuz ki biyoloji bölümünün bir alt dalıdır.  Bu nedenle de canlıların özelliklerini ve genlerini detaylı bir şekilde inceler. Peki, genetik mühendisi ne yapar. Bir genetik mühendisi; canlıların özelliklerini ve aynı zamanda genlerini dikkatli ve detaylı bir şekilde inceler.

Biyologluk

Biyologluk nedir? Daha önce böyle bir meslek duydunuz mu? Eğer duymadıysanız ve tam bilgiye sahip değilseniz o zaman şimdi sizler için bu konulara değinelim. Biyolog; biyoloji ile ilgilenen bilim insanlarına verilen bir addır. Peki, çalışma alanları nelerdir? Genel olarak biyologlar geliştirme-araştırma departmanların da aynı zamanda üniversitelerde iş bulup, çalışabilirler.

Biyokimyager

Adından da anlaşılabileceği gibi biyokimya; hem fizik hem de biyolojiyi kapsar. Yani bu bölümden mezun olan bireyler iki alanda da kendilerini geliştirip, çalışabilirler. Biyokimyager olmak için üniversitelerin ilgili bölümünü başarı ile bitirmek gerekmektedir.

Sentetik Biyoloji Uzmanları

Sentetik biyoloji uzmanlığı; geleciğin en önemli ve parlak olan meslekleri arasında yer alır.  Sentetik biyolojiye örnek verecek olur isek; yapay organdır. Teknoloji hız kesmeden ilerlediği için ise gelecekte bu mesleğe daha fazla ihtiyaç olacaktır.

Biyoloji Bölümleri Nelerdir?

Biyoloji çok kapsamlı olduğu için bölümleri de fazladır.  Biyoinformatik, biyofizik, hormonlar, enzim kinetiği, nörokimya, sitoloji, histoloji, viroloji, hayvan davranışları, genetik ve alt dalları, biyokimya, mikrobiyoloji, evrimsel biyoloji, ekolojive fizyolojidir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar