Türkiye'de Yeni Çıkan İşler? Yeni Çıkan Meslekler Nelerdir?



Kurulduğu günden bu yana sürekli gelişen ve değişen dünyamızda her geçen gün yeni meslekler ortaya çıkıyor.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Türkiye'de Yeni Çıkan İşler? Yeni Çıkan Meslekler Nelerdir?

Yakın zamana kadar oldukça rağbet gören ancak günümüzde hiçbir önemi kalmayan birçok meslek grubu bulunmaktadır. Gezegenimizin her an gelişmesi nedeniyle artık iş bulma imkânı kalmayan bu mesleklerin yerini ise yeni nesil meslekler alıyor.

Son yıllarda özellikle teknoloji ve bilişim sektörü büyük bir gelişim gösterdi. Buna bağlı olarak bu sektörde pek çok yeni iş sektörü doğdu. Geleceğin meslekleri olarak adlandırılan bu iş kolları hakkında detaylı bilgiyi yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

Aktüerya Uzmanı Nasıl Olunur

Geleceği parlak meslekler arasında en önde gelen aktüerya uzmanları, çalıştıkları kurumun ekonomik açıdan risk analizini yaparlar. Buna paralel olarak risklere karşı bazı çözüm yolları geliştiren aktüerler bu çalışmaları sırasında yaralanma, sakatlanma, ölüm ya da kaza, deprem, hırsızlık gibi durumları da göz önünde bulundururlar. Tüm bu ihtimaller hesaba katılarak yapılan risk analizi sonrasında ortaya çıkması muhtemel ekonomik zararları engelleme amacıyla bazı stratejiler geliştirirler. Peki aktüerya uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?

Bir aktüerya uzmanı olabilmek için üniversitelerde 4 sene eğitim veren Aktüerya Bilimleri bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulları bünyesinde eğitim veren 2 senelik Aktüerya Bölümü mezunları da aktüerlik sınavları başvurusunda bulunabilir. Bütün bunlara ek olarak bir aktüer adayının daha önce iflas etmemiş olması gerekir.

Robot Koordinasyon Uzmanı Ne İş Yapar

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin git gide arttığı bir zamanda yaşıyoruz. Öyle ki bundan yüz sene sonra bizlerin yapmış olduğu çoğu işi artık robotlar da yapacaklar. Son yıllarda ortaya çıkan robot elektrik süpürgeleri bu duruma bir örnektir.

Robot Koordinasyon Uzmanı görevleri arasında robotların bakımları ve onarımları bulunmaktadır. Ayrıca robotların etkili çalışma prensiplerini de gözden geçiren bu kişiler, akıllı cihazlara yeni yetenekler kazandırabilirler.

Yapay Zekâ Uzmanı Nedir?

İnsan beyni gibi çalışan makineleri tasarlayan ve bu makinelere baz algoritmalar yazarak onların öğrenme kabiliyetini geliştiren kimselere yapay zekâ uzmanı denilmektedir. Yapay zekaların verimli ve mantıklı hareketler geliştirebilmeleri için programlayan bu kimseler aynı zamanda gelecekte fabrikalarda, hastanelerde ve hizmet sektöründe oldukça geniş iş imkanlarına sahip olacaktır. Peki nasıl yapay zekâ mühendisi olunur?

Üniversitelerde eğitim veren yapay zekâ mühendisliği bölümünden mezun olmanın oldukça önemli olduğu bu mesleği icra edebilmek için illaki üniversite mezunu omla şartı yoktur. Yazılımdan anlayan ve yapay zekâ geliştirebilme bilgisine ve becerisine sahip olan herkes yapay zekâ uzmanı olabilir. Fakat bu bölümden mezun olan kişilerin iş bulma olanakları daha geniştir.

Sentetik Biyoloji Uzmanı Nedir? Nasıl Olunur?

Bir diğer ismi biyoteknoloji uzmanı olan sentetik biyoloji uzmanı çoğunlukla canlı organizmalar üzerinde çalışmalar yapar. Modern teknolojiyle doğa bilimini birleştiren bu kimseler aynı zamanda tarımsal ve çevresel konularda araştırmalar yaparlar. Hücre, doku ve organizmalara ait olan fiziksel, kimyasal ve genetik özellikleri de detaylı bir şekilde araştıran bu kimseler, aynı zamanda insanların hayat standartlarını arttırmak için de çalışırlar.

Görüldüğü üzere biyoteknoloji uzmanı ne iş yapar sorusuna tek bir cevap vermek mümkün değildir. Özel sektörde, araştırma kurumlarında ve üniversitelerde çalışabilen bu kişiler aynı zamanda oldukça farklı sorumluluk sahalarına sahiptirler. Bu mesleği yapan kimseler bilimsel yöntemlerle ortaya çıkardıkları problemleri çözebilmek için çok kapsamlı deney çalışmaları yaparlar.

Biyoloteknoloji uzmanı nasıl olunur sorusuna yanıt verecek olursak bu alanda kariyer yapmak isteyen kişiler üniversitelerin Biyoloji, Biyokimya, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Biyomedikal Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ya da Kimya alanlarından birinde tercih yapması gerekmektedir. Bu bölümlerden herhangi birinden mezun olan kimseler, özel sektörde ya da bir üniversite bünyesinde Sentetik Biyoloji Uzmanı olarak çalışabilirler.

Nasıl E-Spor Koçu Olunur?

Özellikle son zamanlarda popülerliği oldukça arttıran E-Spor 'da normal spor faaliyetlerinde olduğu gibi takımlar halinde mücadele edilmektedir. Bu oyunlarda, oyuncuları; beceri, bilgi ve tecrübesiyle müsabakalara hazırlayan kişilere E-spor koçu denilir.

E-spor koçu ne iş yapar sorusuna daha kapsamlı bir yanıt vermek gerekirse oyuncuları izleyerek bir oyun analizini yaparlar. Ayrıca oyunlarla ilgili son gelişmeleri takip ederek, kendi takımlarını bulundukları turnuvada şampiyon olma yolunda motive ederler.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar