Hamileyken Korse Giymek? Hamileyken Regl Olunur Mu?



Hamilelik döneminde korse kullanılmamalıdır.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Hamileyken Korse Giymek? Hamileyken Regl Olunur Mu?

Hamileliği gizlemek için korse kullanmak oldukça sakıncalıdır. Bebeğiniz ile paylaştığınız 9 ayın özel olduğunu Unutmamalı ve dış görünüşleriniz ile alakalı kaygıları bir kenara bırakmalısınız. Hamileyken korse giymek annenin iskelet sistemini zorlayarak bel ağrısına sebep olabilir. Eğer göbeğiniz sarkık ve çok büyük duruyorsa Korse kullanmadan önce doktorunuza danışmalı ve hamileler için uygun olan hafif egzersizler yapılarak vücudun fit bir hal alması sağlanmalıdır.

Doktor kontrolü altında özel olarak dikilen korseler tercih edilmelidir. Hamilelik sürecinde çıkan rahim sonucu göbek büyür. Ancak göbeğinizi gizlemek için korse giymeniz sizi de bebeği de rahatsız eder. Korse kullanmayı düşünüyorsanız sürekli kullanmak yerine kısa süreli kullanmak daha idealdir. Eğer özel bir gün varsa ve korse kullanmanız gerekiyorsa sık sık çıkarıp takmanız daha doğru olacaktır. Ancak mümkün olmadıkça hamilelik sürecinde korse kullanmamalısınız.

Hamileyken Adet Görmek Mümkün Mü?

Öncelikle hamilelik döneminde meydana gelen adet kanaması, yerleşme kanaması olarak da adlandırılmaktadır. Çoğunlukla 3 kadından birinde yerleşme kanaması meydana geliyor. Bazı kadınlar hamilelik esnasında üstüne görme olarak da isimlendirilen yerleşme kanaması ile karşılaşmaz. Akıntı şeklinde olan açık pembe renkli bir kanamadır. Dolayısıyla hamileyken adet görmek mümkün değildir.

Hamileyken Regl Olunur Mu?

Hamilelik döneminde düzenli olarak adet görülemez. Bunun nedeni hamilelik sürecinde rahim içi dokunun ve plasenta oluşmasıdır. Dolayısıyla rahim içi plasenta ve doku tarafından salgılanan hormonlar, yumurtalıkların yumurtlamasını etkileyerek regl döngüsünü de etkiler. Kadınların büyük bir kısmında gebelik sürecinde adet kanaması görülmez.

Çoğunlukla adetin orta dönemlerinde oluşan gebelik, adet başladıktan 14 gün sonra meydana gelir. Yumurta rezervinin azalması ile üstüne görme durumları nadir olarak kadınlarda görülür ve adet döneminde hamile kalınabilir. Aynı zamanda hamileyken regl olma gibi bir durum söz konusu olamaz.


Feride Çakır

8 Blog Yazdı...

Yorumlar