Çocuklarda Öksürük? Çocuklarda Ateş?



Çocuklarda öksürük ve ateş nedenleri birbirinden farklıdır.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Çocuklarda Öksürük? Çocuklarda Ateş?

Çocuklarda öksürük farklı etkenlerden dolayı meydana gelmektedir. Bu sebeple altında yatan sorunu anlamak için uzman bir hekime başvurmak önerilir. Peki, çocuklarda öksürüğün neden nelerdir?

  • Alerjiler,
  • Solunum yolu enfeksiyonu,
  • Gastroözofageal reflü,
  • Çevresel tahriş edici maddeler,

Yukarıda belirttiğimiz faktörler öksürüğe neden olabilmektedir. Özellikle soğuk algınlığı, zatürre, bronşit ve grip gibi hastalıklar öksürüğe neden olabilir. Bunların yanı sıra toz akarları, polen, evcil hayvan ve bazı gıdalar da öksürüğe neden olabilir. Ayrıca hava yolunun tıkanması ve rahat nefes alamama sonucu çocuklarda öksürük görülebilmektedir.

Çocuklarda Öksürük Çeşitleri Nelerdir?

Öksürükte süre ve ses altında yatan sorun hakkında fikir vermektedir. Peki, çocuklarda öksürük çeşitleri nelerdir?

  • Kuru ya da verimsiz öksürük, mukus ve balgam üretmez. Genelde astım, alerji ve tahriş edici maddelerin maruziyeti ile ortaya çıkan bir öksürük çeşididir.
  • Islak ya da prodükfit öksürük, mukus ve balgam üretmektedir. Çoğunlukla bronşit ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonları yaşandığı zaman ortaya çıkar. Ayrıca bu tür öksürükte göğüs tıkanıklığı ve hırıltı olur.
  • Havlayan öksürük, üst solunum yolunda meydana gelen viral bir durumdur. Havlayan bir köpeğin sesine benzer. Ayrıca boğuk bir nefes alma görülür.
  • Boğmaca, bulaşıcı bakteriyel bir hastalıktır. Şiddetli öksürük nöbetleri ve nefes darlığı meydana gelmektedir.

Çocuklarda Ateş?

Grip, zatürre ve bademcik iltihabı gibi hastalıklarda ateş yükselmektedir. Uzmanlara göre 38'den üzeri yüksek ateş olarak kabul edilmekte ve çocuk tedavi altına alınmalıdır. Özellikle akşam ve gece saatlerinde ateş yükselmesi daha sık görülmektedir. Uykuda ateşin çıkma ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve ara ara çocuk kontrol edilmelidir. Çocuklarda ateş, bazı durumlarda ciddi olabilir. Dolayısıyla böyle bir durumda hekime başvurmak gerekir.


Feride Çakır

8 Blog Yazdı...

Yorumlar