Yulaf Hangi Ayda Hasat Edilir? Yeşil Yulaf Ne Zaman Biçilir?

Yulafın hangi ayda hasat edildiğini merak ediyorsanız, sizi yazımıza alalım. İşte detaylar...

Yulaf Hangi Ayda Hasat Edilir? Yeşil Yulaf Ne Zaman Biçilir?

Yulaf, son dönemlerde popülerliği oldukça artan bir besindir. Anavatanı Avrupa ve Doğu Asya olmasına rağmen, günümüzde dünyanın birçok yerinde yulaf hasadı yapılıyor. Bu nedenle de yulafın ülkemizde de yetiştirildiğini rahatça görebilirsiniz. Ülkemizde sıklıkla İç Anadolu bölgesinde hasadı yapılan yulaf, ülkemizde en çok hasadı yapılan ürünlerin arasındaki yerini alıyor.

Peki, yulaf hangi ayda hasat edilir? Bu yazımızda yulafın hangi ayda hasat edildiğini, yulafın faydalarını ve yulaf hakkında bilinmesi gereken detayları sizler için derledik. Siz de bu yazımızı okuyarak, yulaf hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir ve hatta yulaf yetiştiriciliği konusunda adımlar atabilirsiniz. İşte yulaf hakkında bilinmesi gereken detaylar…

Yulaf Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar Nelerdir?

Yulaf, diyet listelerinin başında yerini alan bir besindir. Özellikle doyurucu ve yüksek besin değerine sahip olması ile bilinen yulaf, ülkemizde genellikle İç Anadolu bölgesinde yetiştiriliyor. Bu nedenle yulafı daha çok Ankara, Konya ve Sivas gibi illerde sıklıkla görebilirsiniz. İç Anadolu bölgesinin yanında Marmara bölgesinin bazı yerlerinde de yulaf yetiştiriciliğine rastlayabilirsiniz.

İnsanların ve hayvanların beslenmesinde önemli bir yeri olan yulafın hasadının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Ancak bundan önce ekim zamanının geçirilmemesi oldukça önemli. Uygun ekim zamanından sonra ülkemizde Ekim ayının ortalarından Aralık ayına kadar geçen sürede yulaf hasadı yapılabilir.

Yulafın Faydaları Nelerdir?

Yulafı son dönemlerde özellikle diyet listelerinde görülen tariflerle biliyoruz. Ancak yulaf sadece diyet yapanların değil, sağlıklı beslenmek isteyen birçok kişinin yararlandığı bir besindir. Bu nedenle yulafın faydaları arasında doyurucu olması nedeniyle birçok diyet listesinde bulunur. Ayrıca yulaf cilde parlaklık vermesi, cilt tonunu eşitlemesi ve cilt sağlığını büyük oranda koruması nedeniyle de tercih edilmektedir.  


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar