Lohusalıkta Nelere Dikkat Edilmeli? Sezeryan Sonrası Lohusalık Dönemi?



Lohusalıkta nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için derledik. İşte detaylar...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Lohusalıkta Nelere Dikkat Edilmeli? Sezeryan Sonrası Lohusalık Dönemi?

Lohusalık, annenin gebelikten sonra normal hayatına dönmeye çalıştığı dönem olarak bilinir. Bu nedenle de lohusalıkta bazı durumlar yaşanabilir. Bu oldukça normaldir. Bazı annelerin bu döneme dönmesi zorluyken, bazı anneler ise daha az bir belirtiyle bu durumu atlatır. Bu nedenle lohusalıkta da dikkat edilmesi gereken durumlar bulunur.

Peki, lohusalıkta nelere dikkat edilmeli? Bu yazımızda lohusalıkta nelere dikkat edilmesi gerektiğini, lohusalıkta görülen olağan durumları ve lohusalık hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik. Siz de bu yazımızı okuyarak, lohusalık hakkında detaylı bilgileri öğrenebilir ve bu dönemi rahat geçirmek için kendinize yardımcı olabilirsiniz. İşte lohusalıkta dikkat edilmesi gerekenler…

Lohusalıkta Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lohusalık, oldukça hassas bir dönemdir. Bu nedenle annenin fiziksel ve ruh sağlığı oldukça önemlidir. Annenin fiziksel ve ruh sağlığının iyi olması için ise mutlaka lohusalıkta olan olağan durumları bilmek gerekir. Peki, lohusalıkta olan olağan durumlar nelerdir? İşte detaylar…

Lohusalıkta Olan Olağan Durumlar Nelerdir?

Rahim küçülmesi, lohusalıkta olan normal bir durumdur. Gebelikte bebek ile birlikte rahmin büyümesinden sonra lohusalıkta rahim yavaş yavaş küçülmeye başlar. Ortalama 4 ila 6 hafta arasında rahim küçülmesi gerçekleşir ve dışarıdan belli olmaz.

Aşırı idrara çıkmada lohusalıkta yaşanan olağan durumlardan biridir. Mesanede biriken sıvı doğumla birlikte dışarı atılmaz. Bu nedenle de mesane de biriken idrar günlük olarak dışarı atılır.

Aç ve susuz hissetmek, lohusa olan birçok kadının derdidir. Hem bebeğin emzirilmesi hem de doğumla birlikte kaybedilen karbonhidrat ve proteinler annenin kendini aç ve susuz hissetmesine neden olur.

Duygu değişimleri de lohusalıkta görülen normal bir değişimdir. Doğumdan sonra ortalama 2 hafta sonra kaybolmaya başlayan bu durum, annenin hormonlarının düzelmeye başladığının göstergesidir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar