Söğüt Ağacı Nasıl Yetiştirilir? Salkım Söğüt Ağacı Nasıl Yetiştirilir?
Aksöğüt ağacı 20 ila 30 metre boylarında olabilir ve düzgün bir gövdeye
sahiptir. Söğüt ağacı bakıma zahmetsiz bir ağaç türüdür. Genellikle bahçelerde ve soğuk kenarlarında
yetişir. Suyu çok seven bu ağaç çeşidi yetiştirilirken sulak yerleri tercih etmek doğru olacaktır. Sulak
yerlerde yetiştirilebileceği gibi uygun ortam yoksa yetişmiş olduğu yerde bol sulama yapılması
gereklidir. Keçi sürdü yamaç söndü ve orman söğüdü çeşitleri bahçelerde görülebiliyor. Nemli sulak ve kurak her yerde kolay bir şekilde yetişebilir. Salkım Söğüt ağacı 15 metreye kadar uzar. Yaprakları aşağıya doğru sarkar.
Söğüt Ağacı Özellikleri Nelerdir?
Söğüt ağacı genellikle her mevsim yapraklarını döken bazen de her mevsim yeşil kalmayı başarabilenbir ağaç türüdür. Söğüt ağacının yaprakları parçalı ve kısa bir yapıya sahiptir. Yapraklar Başak şeklindedir. Tohumlanma konusunda sorun yaşamadıkları için hızlı bir şekilde çimlenirler. Söğüt ağacı uzun boylu veya bodur şekilde yetişebilir. Bu ağaç kapsül şeklinde meyvelere sahiptir. Söğüt ağacının meyveleri ev yapımı ilaçlarda kullanılır. Ayrıca bu ağacın sağlık açısından da pek çok faydası vardır. Söğüt ağacı Selin yerleri ve killi toprağı seven bir ağaç çeşididir. Bu ağaç Güneşli ve aydınlık alanlarda su kenarlarında köklerini suya doğru uzatır ve hızlı bir şekilde büyür. Kış aylarının sonuna doğru düzenli olarak budanmalıdır. Budama ilk Fidan dikim işlemi yapıldıktan sonra uygulanmalıdır. Söğüt ağacı çoğaltılmak isteniyorsa ağacın budanması gereklidir. Budanılan dallar killi toprağa dikildikten sonra bolca sulanmalıdır. Söğüt ağacının hızlı ve kolay bir şekilde üremesi için dalların toprağa gömüldükten sonra bolca sulanması gereklidir. Bu sayede suyu tercih istenildiği kadar çoğaltılabilir.
Suyu tacı türleri dağlık kurak ve sulak alanlarda kolay bir şekilde yetişebilir. Özellikle aksöğüt gibi türlerin bakımı zahmetsiz ve kolaydır. Bu Söğüt ağacı türü peyzaj alanlarında da kullanılır. Söğüt ağacının ömrü yaklaşık olarak 100 yıldır ve şifa kaynağı bir ağaçtır.