Vantilatör Çeşitleri Nelerdir? Vantilatör Özellikleri Nasıl Olmalı?
Bu çeşitler ise şu şekildedir:
Ayaklı Vantilatör
Kolay bir şekilde ayarlanabilen ayaklı vantilatör çeşitleri odalarda fazla yer kaplamaz. Bu vantilatörler sıcaklığın olduğu bölgeyi doğrudan serinletir. Yükseklik ayarının yapılmasının yanı sıra aynı anda birden fazla kişi için silineme etkisi yaratır. Ayaklı vantilatör çeşitleri mobilyaların vantilatörün hava akımını kesmediği yerlere konumlandırılmalıdır. Ayaklı vantilatörler için en uygun yerler kapı ya da pencere önleridir. Ayaklı vantilatör satın alırken hız ve yükseklik ayarına dikkat edilmeli aynı zamanda metal ızgaranın çıkarılabilir olup olmadığına ve taban ağırlığını da dikkat edilmesi tavsiye edilir.
Duvar Tipi Vantilatör
Pencere tipi vantilatör olarak da bilinen duvar tipi vantilatörler pencere önüne monte edildiği zaman dışarıdaki taze havanın odadan içeriye girmesini sağlar. Bu sayede dışarıya çıkılmadığı zamanlarda bile doğa havası alınabilir. Duvar ve pencere tipi vantilatör çeşitleri dar ve çok çabuk ısınan mekanlar için son derece idealdir. Bu vantilatörler sabah ve akşam saatlerinde mekanı soğutmak için kullanılabilir.
Pencerenin alt kanat kısmına dikey ya da yatay bir şekilde yerleştirildiği zaman duvarda delik
açılmasına da gerek kalmaz. Duvar ve pencere tipi vantilatör satın alırken uzaktan kumandasının olup olmadığına aynı zamanda uzatma panellerinin yatay ya da dikey monte imkanı olup olmadığına dikkat etmek önem taşıyan bir husustur.
Masa Tipi Vantilatör
Bu tip vantilatörler dar ve küçük alanlarda ekonomik bir soğuk hava akımı meydana getirir. Masa tipi vantilatörler mutfaklar ve çalışma odaları için oldukça idealdir. Bu vantilatör çeşitleri hafif bir serinlik yaratır ve düz bir yüzeyde duvara dönük bir şekilde yerleştirildiği zaman hava duvara çarpıp geri dönecek ve bu sayede daha geniş bir alana yayılacaktır.
Tavan Tipi Vantilatör
Tavan tipi vantilatörler serinlik hissi elde etme konusunda en verimli vantilatör çeşitleridir. Bu
vantilatörler zeminden yukarıya doğru bir serinlik hissi verir. Kış aylarında düşük devirde kullanıldığı