Turşunun Bozulmaması İçin Ne Yapılır? Kapağı Açılan Turşu Bozulur Mu?
Turşu birçok kişinin severek tükettiği bir besindir. Peki, turşunun bozulmaması için ne yapılır. Turşunun bozulmasını istemiyorsanız su, sirke ve aynı zamanda tuz oranını iyi bir şekilde ayarlamanız gerekecektir. Turşu kurarken tavsiyemiz kaya tuzu kullanmanızdır. Bunun yanı sıra içerisine limon veya defneyaprağı ekleyebilirsiniz. Defneyaprağı turşunuzun diri kalmasını sağlarken lezzetli bir tat katmaktadır. Bunun yanı sıra turşunuzun uzun bir süre kısır kalmasını istiyorsanız içerisine bir miktar nohut veya elma ekleyebilirsiniz. Bu besinleri eklediğinizde turşunuzda küf gibi sorunlar da meydana gelmez. Turşunuzun bozulmasını istemiyorsanız mutlaka serin ve güneş görmeyen bir yerde bekletmeniz gerekir. Eğer bulunmuş olduğu alan çok sıcaksa veya güneş görüyorsa turşunuz kısa bir süre içerisinde bozulabilir.
Bozuk Turşu Nasıl Anlaşılır
Turşunuzu kurdunuz ve belirli bir süre zaman geçti. Turşunuzun üzerinde bir zar oluşuyorsa veya beyaz bir görüntüde tabaka mevcut ise bu turşunuzda bulunan sirkenin veya tuzun eksik olduğu anlamını taşır. Bu durumda turşunuzda gün geçtikçe küflenme meydana gelmeye başlayacaktır. Meydana gelen küflenme turşunun bozulduğu anlamına gelir. Aynı zamanda turşunuzu kontrol ettiğinizde turşunuz yumuşamışsa veya turşunuzun içi su ile dolmuşsa bu turşunun bozulduğunu gösterir. Bozuk turşu rahatsız edecek derecede kokar ve aynı zamanda da lezzetinde de farklılık olur.
Turşu Suyu Neden Beyazlar?
Turşunuzu kurduktan sonra belirli bir sürenin ardından turşunun suyunda beyazlama meydana geldiyse bu durum bir şeyi eksik yaptığınız anlamına gelir. Yani turşu kurarken içerisine eksik malzeme koymuş olabilirsiniz. Bu durum genellikle içerisine koymuş olduğunuz tuz ve sirke ile alakalıdır. Aynı zamanda turşunuz sıcak bir yerde uzun bir süre beklediyse de turşunun suyu beyazlayabilir.