Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır Salçalı? Şehriye Çorbası Püf Noktaları?
Şehriye çorbası birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Özellikle soğuk kış aylarında çorba önerisi aradığımızda en çok akıllara gelen çorbalardan biri olan şehriye çorbasının yapımını sizde araştırıyorsanız, bu yazımızda bütün detaylara ulaşabilirsiniz. Peki, şehriye çorbası nasıl yapılır? Bu yazımızda şehriye çorbası için gerekli olan malzemelere, nasıl yapıldığına ve bütün püf noktalarına ulaşabilirsiniz.
İşte şehriye çorbasının nasıl yapıldığı…
Şehriye Çorbasının Tarifi
Şehriye çorbasının tarifine geçmeden önce şehriye çorbası için gerekli olan malzemelere gelin birlikte göz atalım. İşte şehriye çorbası tarifi için gerekli olan malzemeler…
- 1 çay bardağı tel şehriye (isteğe göre arpa şehriye, yıldız şehriye de olabilir.)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe göre sıvıyağ da kullanılabilir.)
- 1 litre su
- 1 su bardağı domates rendesi (Mevsimine göre salçada olabilir.)
- Baharatlar (Tuz, karabiber, pul biber)
Şehriye Çorbasını Yapılışı
Şehriye çorbası için gerekli olan malzemeleri tamamladıysanız, sizi bekletmeden şehriye çorbasının nasıl yapıldığına geçelim. İşte şehriye çorbasının yapılışı…
- Şehriye çorbası için öncelikle tereyağı kullanıyorsanız, onu güzelce eritin.
- Tereyağını güzelce erittikten sonra üzerine domates rendesini ekleyin ve kavrulmasını sağlayın. Kavrulan aşamada domates rendenizi kavurmanız önemlidir. Domates mevsiminde değilseniz, domates rendesi yerine domates salçası da kullanabilirsiniz. Böylelikle çorbanız daha lezzetli olacaktır.
- Daha sonrasında da üzerine sıcak suyunuzu ekleyin. Sıcak suyunuzun kaynamasını bekleyin.
- Tencerenizde kaynattığınız suyun üzerine tel şehriyelerinizi ekleyin ve karıştırın. İsteğe göre farklı şehriye türleriyle de yapabilirsiniz.
- Ardından da bütün baharatlarınızı (tuzunuzu, pul biberinizi, karabiberinizi) ekleyin ve güzelce harmanlayarak karıştırın.
- Tel şehriyeleriniz piştikten sonra çorbanız kıvam almaya başlayacaktır. Bu durumda da şehriye çorbanızı karıştırmayı unutmayın.
- Şehriye çorbanız kıvam aldıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.