1 Dönüme Kaç Karpuz Fidesi Dikilir? 1 Dekara Kaç Adet Karpuz Fidesi Dikilir?



1 dönüme ne kadar karpuz fidesi dikileceğini sizler için derledik. İşte detaylar...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


1 Dönüme Kaç Karpuz Fidesi Dikilir? 1 Dekara Kaç Adet Karpuz Fidesi Dikilir?

Karpuz, özellikle yaz aylarında serinlemek için tüketilen bir meyvedir. Buzdolabına atıp serinlediğimiz, peynirin yanına misafir ettiğimiz karpuz, bu nedenle oldukça önemlidir. Üretimi ve tüketimi son dönemlerde sıklıkla yapılan karpuz, son dönemlerde sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, 1 dönüme kaç karpuz fidesi dikilir? Bu yazımızda 1 dönüme kaç karpuz fidesi dikileceğini, karpuzun faydalarını ve daha fazlasını sizlerle paylaşıyoruz. Sizde bu yazımızı okuyarak, 1 dönüme kaç karpuz fidesi dikileceğini öğrenebilir ve karpuz hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. İşte 1 dönüme kaç karpuz fidesi dikileceği ve karpuzun mutlaka bilinmesi gereken faydaları…

Karpuzun Faydaları

1 dönüme ne kadar karpuz fidesi dikilmesi gerektiğinden önce karpuzun faydalarından sizler için bahsedeceğiz. Karpuzun faydaları saymakla bitmez. Peki, karpuzun faydaları nelerdir? İşte karpuzun halk arasında çok fazla bilinmeyen faydaları…

Karpuzun en önemli faydası sıvı kaybını önlemesidir. Özellikle yaz aylarında sıklıkla yaşanan sıvı kaybı problemi, bazı bireyler için sıkıntılı olabilmektedir. Bu nedenle de bu problemi yaşayan birçok kişiye, düzenli olarak karpuz tüketilmesi önerilmektedir. Karpuzu düzenli olarak tüketen bu bireylerde sıvı kaybının daha az yaşandığı görülmektedir.

Karpuzun diğer bir faydası ise cilt sağlığını desteklemesidir. İçerisinde bulunan A ve C vitaminleri sayesinde cildin daha esnek ve parlak olmasını sağlar. Hatta saçları zayıf olan bireylere düzenli karpuz tüketilmesi önerilmektedir. Bunun dışında karpuz, kansere karşı da önleyici olarak bilinmektedir.

Tarlaya Ne Kadar Karpuz Fidesi Ekilmelidir?

Karpuzun faydaları saymakla bitmez. Bu nedenle tüketimi de günümüzde oldukça fazladır. Doğal olarak karpuzun üretiminin de fazla olması gerekmektedir. Karpuz fidesi yetiştirilen alana göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin seraya ortalama olarak 2000 ila 3000 arasında fide yeterli olurken, tünelde yetiştiricilikte ortalama 1300 karpuz fidesi kullanılmaktadır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar