İğde Reçeli Nasıl Yapılır? İğdenin Reçeli Nasıl Yapılır?



Kahvaltılarda hem kendiniz hem de sevdikleriniz için iğde reçeli hazırlayabilirsiniz. Peki, iğde reçeli malzemeleri neler?


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


İğde Reçeli Nasıl Yapılır? İğdenin Reçeli Nasıl Yapılır?

İğde reçeli hem taze hem de kurutulmuş olarak yenen bir meyvedir. Oldukça lezzetli olan ve severek tüketilen bu meyvenin reçelini de yaparak istediğiniz zaman kahvaltı sofralarınızda ya da çay saatlerinde tüketebilirsiniz. İğde reçeli yaparken birkaç püf noktaya dikkat etmek gereklidir. Bu püf noktalara dikkat ettiğiniz sürece son derece lezzetli iyidir reçelleri yapmanız mümkün. İyidir reçeli yapmak için gerekli olan malzemeler ise şunlardır:

  • 10 tane kadar karanfil tohumu
  • 1 litre su
  • 1 kilogram taze ve yeşil kabuklu iğde
  • 1 kilogram toz şeker
  • İsteğe göre bir paket vanilya
  • Yarım limonun suyu ya da bunun yerine birkaç adet limon tuzu da kullanılabilir.

İğde Reçeli Hazırlanışı

İğde reçeli hazırlanışı nasıl? Doğal lif kaynağı olduğundan dolayı İğde özellikle midesinde sorun yaşayanlar tarafından tüketilmesi uzmanlar tarafından öneril ediliyor. İğde vücuda enerji veriyor ve çocuklar için de doğal bir atıştırmalık olarak biliniyor. Özellikle kurutulup kavrularak yenilen iyiydi reçel olarak da kahvaltılarda tercih ediliyor. İğde reçeli yapmak için ise öncelikle iğdeleri saplarından ayıklayarak yıkayın. Daha sonra derin bir tencereye alarak üzerine ılık su ekleyin. Bir gece boyunca bu şekilde bekleyen iğdelerin kabukları çıkar ve soyulacak duruma gelir. Kabuklarını soyduktan sonra çelik tencere içerisine alıp üstüne içme suyu toz şeker ve limon suyu ya da limon tuzunu katarak 2 saat süre boyunca karıştırın. 2 saatin sonunda karanfil tohumlarını ve isteğe bağlı olarak ekleyeceğiniz vanilyayı da ekleyip 10 dakika daha kaynatın.

İğdenin Reçeli?

Kaynadıktan sonra cam kavanozları döküp kapağını sıkı bir şekilde kapatmış olduğunuz iğde reçellerini ters bir şekilde bir gece boyunca bekletin. Bu şekilde kapakları iyice sıkışmış olacaktır. Kapakları sıkışan İyi de reçeli kavanozlarını düz çevirerek uzun süre boyunca muhafaza edebilirsiniz. İğde reçellerini serin ve rutubetsiz bir yerde muhafaza etmenizi tavsiye edilir. Bu şekilde iğde reçellerine istediğiniz zaman kahvaltılarınızda ya da çay saatlerinizde çıkararak tüketebilirsiniz. İğdenin reçeli özellikle çocuklar tarafından çok sevilen ve severek tüketilen bir yiyecektir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar