Çim Bakımı Nasıl Yapılır? Çim Bakımı Ne Zaman Yapılır?



Çimlerin sağlıklı ve hızlı büyümesini istiyorsanız sulama ve gübrelemeye dikkat etmelisiniz.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Çim Bakımı Nasıl Yapılır? Çim Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Çim bakımı nasıl yapılır? Öncelikle çimler bahçe ve park peyzajında oldukça önemli yer tutarlar. Bahçe düzenlemesi ve Park düzenlemesinde oldukça güzel bir görünüm sağlayan çimlerin bakımının yapılması son derece önemlidir. Bu nedenle çimler için uygun tohum seçimi uygun biçme ve gübreleme teknikleri kullanılarak bakım sağlanmalıdır. Bakımının tam olarak sağlanması için periyodik olarak sulanma gübreleme ve toprağın yapısına uygun bir şekilde hem bakım işlemlerinin yapılması önem taşır. Çimlerin bakımı öncesi toprağın çim ekimine hazırlanması ve kaliteli çim tohumu seçilmesi büyük önem taşır.

Çim tohumlarını dökmeden önce kesinlikle Toprak bakımı yapmak gereklidir. Toprak bakımında bölgedeki zararlı otlar kökten sökülmelidir. Ayrıca çimleri ekecek olduğunuz toprağı sürmeniz gereklidir. Sürülen toprağın düzelmesi için tırnak ile zemini iyice düzeltmek gereklidir. Eğer çim ekilecek olan toprak organik madde içeriği bakımından zayıfsa bu durumda çimlerin gelişmesi sağlanamayabilir. Bu durumda toprağa çimlerin iyi bir şekilde gelişebilmesi için gübreleme işlemi yapmak gereklidir.

Çim Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Çim bakımı sulama işlemi oldukça önemlidir. Çim tohumları ekildikten sonra öncelikle Can suyu verilir. Daha sonra çimlerin ekilme işleminin ardından 3-4 gün periyodik olarak sılama yapılmalıdır. Çimlerin sulanmasındaki amaç çimlerin üst tabakasının 2 ila 4 hafta kadar nemli kalmasını sağlanması ve çimlerin çabuk bir şekilde çıkmasıdır. Çimleri sulama işlemi sabahın ilk saatlerinde ya da gün batımından sonra yapılmalıdır. Çimleri sulamak için damla sulama sistemi tercih etmek en uygun yöntemdir. Havanın sıcaklığına bağlı olarak çim sulama işleminin miktarı da değişebilir.

Çim Biçme İşlemi Ne Zaman Yıkanır?

Ekilen çimler uzadıktan sonra sırada biçme işlemi gelir. Çimleri ilk biçme işlemi son derece önemlidir. Çim biçme işleminin hatalı yapılması Çin köklerinin kurumasına ya da çimlerin sararmasına neden olur. İlk için biçme işlemi çimlerin uzunluğu 7 ila 9 santim olduğu zaman yapılmalıdır. Çim biçme işlemi yapıldıktan sonra çimler sulanmalıdır. Sonrasında tekrar uzayan çimler yine 7 ile 9 santim uzunluğa eriştiğinde biçilmelidir. Çim bakımına bu şekilde dikkat edildiği takdirde çimler her zaman sağlıklı ve yeşil görünür.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar