Ihlamur Ağacı Nereye Dikilir? Ihlamur Ağacı Nerede Yetişir?



Ihlamur ağacı, ebegümecigiller familyasından gelmektedir. Genellikle çay olarak tüketilen ıhlamur, hem lezzetli hem de sağlıklı bir bitkidir.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Ihlamur Ağacı Nereye Dikilir? Ihlamur Ağacı Nerede Yetişir?

Ihlamur ağacı nereye dikilir? Öncelikle toprağın türü oldukça önem arz eden bir konudur. Ihlamur ağacı dikmeden önce toprağın birtakım işlemlerden geçirilmesinde yarar vardır. Ihlamur ağacının toprağının sert olmaması gereklidir. Bu nedenle dikim işlemi yapmadan önce toprağın yumuşatılması gerekiyor. Bununla birlikte ıhlamur ağacı toprağının yabani otlardan arındırılması da önem arz eder. Toprak bu şekilde işlemlerden geçirilip hazırlandıktan sonra ıhlamuru dikmek için ilkbahar ve sonbahar ayları tercih edilmelidir.

Ihlamur Ağacı Nerede Yetişir?

Ihlamur ebegümecigiller familyasına ait bir ağaç çeşididir. Hem görsellik bakımından hem de sağlık bakımından oldukça sık tercih edilen bir ağaç türüdür. Ihlamurun kerestesi doğramacılık işlemlerinde sıklıkla kullanılır. Ihlamur ağacının pek çok farklı türü vardır. Bu ağaç türü ülkemizin hemen her bölgesinde kolay bir şekilde yetişebilir. Ihlamur ağaçlarının boyları 20 ila 30 metreyi bulabiliyor. Yaprakları ise 5 ile 10 santimetre uzunluğa sahiptir. Kokusu oldukça güzel olan ıhlamurun çiçek açma dönemi Haziran ile temmuz aylarıdır. Ihlamur ağacı ılıman iklim koşullarını sever nokta yüksek ve ışık alan yerlerde yetişen Bu ağaç türü ülkemizde Ege Bölgesi Marmara Bölgesi Batı ve Doğu Karadeniz Bölgesi Ayrıca Antalya civarlarında yetişiyor.

Ihlamur Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Ihlamur fidanı dikiminden itibaren 1 yıl geçtikten sonra taçlandırma meydana gelebilir. Ihlamur ağacının dallarının üçte biri tomurcuklanma olmadan kesilmelidir. Ihlamuru yılda 2 kez 1 kilo inek gübresi 10 kilosu ile seyreltildikten sonra içerisine 25 gram amonyum nitrat konularak beslemek gereklidir. Bu gübreleme işlemi ilkbahar ayında yapılmalıdır. Ayrıyeten sonbahar ayında 20 gram nitro ammofoska ve 10 kilo su çözülerek ıhlamurun besleme işlemi yapılmalıdır. Ihlamur ağacı köklenmesi uzun zaman alan ağaçlar arasında yer alır. Ihlamur ağacının toprağa kireçli ya da humuslu toprak olmalıdır. Mineral bakımından zengin olan topraklarda bu ağaç türü daha hızlı bir şekilde gelişme imkanı bulur. Ihlamur ağacının ilk dikiminden itibaren budanması yapılmalıdır. Eğer dikilen Ihlamur fidesinin boyu çok uzunsa bir buçuk ila 2 metreden kesilmek şartı ile dallanması ve taçlanmasına imkan verilmelidir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar