Sınavsız Üniversite Okumak? Sınavsız Üniversite Bölümleri?



Ülkemizde uzun yıllardır tartışılan üniversiteye giriş sisteminin ne kadar saçma olduğunu her öğrenci eğitim hayatının bir döneminde fark etmiştir.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Sınavsız Üniversite Okumak? Sınavsız Üniversite Bölümleri?

Sürekli olarak değişen mevzuattan dolayı bir eğitimci bile müfredatın ne olduğunu tam olarak bilmemektedir. İnsanları adeta bir yarış atı gibi rekabete zorlayan ve birçok insanın başarılı olmak için adeta ecel terleri döktüğü üniversite sınavı kaldırılacak mı gibi sorular hem velilerin hem de öğrencilerin en çok merak ettiği soruların başında geliyor.

Türkiye’de Sınavsız Üniversite

Son derece zorlu ve gereksiz bir rekabet içeren üniversite giriş sınavına takılan nice zeki ve istekli öğrenciler eğitim hayatını sonlandırıyorlar dı. Artık Türkiye’de sınavsız üniversite okumak da yurt dışında bir üniversitede hiçbir sınava girmeden üniversite okumak mümkündür. 

Avrupa ve Asya’nın en kaliteli kurumlarında, Türkiye’deki bir özel üniversiteye ayrılan bütçeyle üniversite eğitimi alabilirsiniz.  

Yurt Dışında Sınavsız Üniversite 

Yurt dışında sınavsız üniversite okumak isteyen kişilerin aklına ilk olarak maddi zorluklar gelmektedir. Ülkemizdeki döviz kurunun özellikle son yıllarda oldukça dalgalı olması nedeniyle öğrenci adayları bu endişelerinde hiç de haksız sayılmazlar. Ancak Türkiye’de herhangi bir özel üniversitenin senelik olarak yayımladığı ücret listesine bakacak olursak, yurt dışında bir senede harcayacağınız parayı özel üniversite yönetimleri burada sadece bir dönemde sizden talep ediyorlar.

Elbette üniversite okumak sadece okul harcıyla da bitmiyor. Özellikle şehir dışından geldiyseniz; kira, yol, yemek vs. daha pek çok gideri eklediğimiz zaman, Türkiye’de özel okulda okumak, yurtdışında bir üniversitede eğitim almaktan daha pahalıya geliyor. Makedonya, Azerbaycan, Polonya ya da Ukrayna gibi ekonomik açıdan son derece avantajlı olan yerlerde üniversite eğitimi görürken aynı zamanda çalışarak Euro cinsinden para kazanabilir ve ülkeye hatırı sayılır miktarda bir dövizle dönebilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversite 

Pek çok insan İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi’nin yayımlamış olduğu “sınavsız ikinci üniversite” mevzuatını yanlış anlamaktadır. Bu üniversitelerin sınavsız bir şekilde öğrenci kabul ettikleri programlar, “ikinci üniversite” kapsamındadır. Yani hali hazırda bir 4 yıllık lisans diplomanız varsa ve açıktan ikinci üniversiteyi okuyarak bir diploma daha almak istiyorsanız bu kurumlara başvurabilir ve sınava girmeden üniversite okuyabilirsiniz. Ancak burada da ödemeniz gereken bir harç tutarı bulunmaktadır.

Yurtdışında Sınavsız Tıp Okumak 

Yurtdışında sınavsız tıp okumak zeki olmasına rağmen oldukça saçma bir şekilde tasarlanan üniversite giriş sistemine takılan öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Üstelik ülkemizdeki tıp sistemi henüz “muasır medeniyetler seviyesine” ulaşmış değildir. Orta çağa dayanan köklü tıp sistemiyle oldukça kaliteli eğitim veren Avrupa ülkeleri aynı zamanda modern tıp konusunda da oldukça gelişmiştir.

Öğrenci dostu olarak bilinen ve kökeni ta Çarlık Rusya’sına dayanan Bogomolets Üniversitesi vermiş olduğu tıp eğitimiyle tüm dünyada parmakla gösterilmektedir. Bunun yanı sıra Rusya’nın en kaliteli okulları arasında gösterilen Nijniy Novgorod Devlet Tıp Akademisi de 850’nin üzerindeki öğretmen kadrosuyla son derece kaliteli bir tıp eğitimi vermektedir. 1920 senesinde kurulmuş olan bu genç üniversitenin aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü tarafından tescillenmiş pek çok başarısı olduğunu da söyleyelim.

Bünyesinde tam 80 bölüm bulunan bu üniversitedeki eğitim 8 ile 12 kişilik sınıflarda verilmektedir. Ayrıca verilen dersler pratiğe dayalı olup öğrenciler bizzat hasta muayenesine girerek eğitim alıyorlar.

Yurtdışında Okurken Çalışmak

Yurtdışında bir yandan okurken öbür yandan çalışmak, kişisel gelişiminize olduğu kadar cebinize de olumlu bir etki edecektir. Aynı zamanda okul bittikten sonra o ülkede kalma ihtimalinizi de arttırmanın en etkili yollarından birisi olan yurtdışında çalışmak belirli bir izne tabiidir. Yurtdışında çalışma izni almak isteyen kimseler, hangi ülkede hem okuyup hem çalışmak istiyorlarsa o ülkenin mevzuatını okumalıdır. Zira her ülkenin kanunları birbirinden farklıdır ve birinde olmazsa olmaz olarak öne sürülen bir şart diğerinde hiç de önemli olmayabilir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar