Zürafalar En Çok Nerede Yaşar? Zürafalar Ne Yer Hakkında Bilgi?
Uzun boyları ile dikkat çeken Zürafalar'ın farklı özellikleri bulunmaktadır. Uzun ve sert dilleri, ayakta uyuyabilmeleri ve zayıf ses telleri ile nesli tehlikede olan bir hayvandır. Bu yüzden koruma altına alınan zürafalar hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler "Zürafalar en çok nerede yaşar? Ne Yer?" sorusuna yanıt arıyor. Öncelikle zürafalar en çok Kuzey Afrika ve Güney Afrika bölgelerinde yaşar. Çoğunlukla Kuzey Çad, Batı Nijer ve Doğu bölgesinde bulunan Somali'de yaşar.
Geviş getiren memeli hayvanlar arasında yer alan zürafalar, en ucuz hayvan olduğu için hayvanat bahçelerinin vazgeçilmezidir. Savanlar, ormanlar ve otluk alanlarda yaşamı severler. Ayrıca zürafaların timsah ve aslan gibi tehlikeli hayvanlardan korunmak için sürü halinde gezdiklerini söyleyebiliriz. Peki, dünya genelinde 100.000 ile 150.000 tane zürafa olduğunu biliyor muydunuz? Bu zürafalar yaşamlarını Afrika bölgesinde sürdürmektedir. Çğunlukla bulundukları bölge ise Kuzey ve Güney Afrika'dır. Bununla beraber en fazla zürafa'nın bulunduğu yerler Kenya (45.000), Botsvana (12.000) ve Tanzaya'da 30.000 olduğunu belirtmek isteriz.
Zürafalar Ne Yer?
Zürafalar ne yer? Ana besin kaynakları Akasya ağacı'dır. Diğer memeli hayvanların erişemediği Akasya ağacı'nın yapraklarını yemeyi seveler. Bu yüzden orman veya otluk alanlarda yaşamayı tercih ederler. Zürafaların her gün 40 ile 50 kilo yemek yediğini biliyor muydunuz? Sürgünler, meyveler ve ağaçların yapraklarını yerler.
Zürafaların Kaç Kalbi Var?
Zürafaların kalbi 11 kilodur. İnsan kalbinin 50 katı hacme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca oldukça güçlü kalp yapısına sahiptirler. Zürafaların yaşaması için kalbinden 2 metre yukarıya doğru beyne kan göndermesi gerekmektedir. Bu yüzden olağanüstü güçlü bir kalbe sahiptir.
Zürafalar Kaç Sene Yaşar?
Karada yaşayan zürafalar genelde 25 ile 30 sene yaşar. Ancak hayvanat bahçelerinde daha uzun yaşadıkları bilgisi yer almaktadır. Sessiz dev olarak adlandırılan zürafalar'ın 9 tane alt türü bulunuyor. Yetişkin zürafaların boyları 4,5 - 5,5 metre iken, bazı zürafaların boyları 2,5 metre'dir. Uzun boyları sayesinde yüksek ağaçların yapraklarını yerler. Serbest yaşayan zürafaların ömrü ile hayvanat bahçesinde yaşayan zürafaların ömrü farklılık göstermektedir.