Zürafalar En Çok Nerede Yaşar? Zürafanın Özellikleri Nelerdir Kısaca?

Otlak arazilerde yaşamlarını sürdürmelerinin nedeni de burada bulunan otlar ve ağaç yaprakları ile beslenmeleridir.

Zürafalar En Çok Nerede Yaşar? Zürafanın Özellikleri Nelerdir Kısaca?

Zürafalar geviş getiren memeli hayvanlar arasındadır ve karada yaşayan en uzun canlılar olarak dikkat çeker. Zürafalar ormanlarda saunalarda ve otlak arazilerde yaşamayı tercih eden otçul havyanlardır.. Genellikle timsah aslan gibi hayvanlara yem olmamak için süre halinde gezerler. Dünya üzerinde yaklaşık 100.000 ila 150.000 civarında zürafa yaşadığı tahmin ediliyor. Bu zürafaların tamamı yaşamlarını Afrika bölgesinde sürdürüyor. Zürafalar Çad, Nijer, Somali ve Güney Afrika arasındaki bölgelerde yaşıyorlar. En fazla bulundukları bölgeler ise Kuzey ve Güney Afrika’dır. Afrika savanalarında yaşamlarını sürdüren zürafalar otlak bölgeler ve açık ormanlarda yaşarlar.

Zürafalar Ne Yer?

Zürafaların diğer memeli hayvanların ulaşamayacağı yükseklikteki akasya ağaçlarının yaprakları ile beslenirler. Otlak arazilerde yaşamlarını sürdürmelerinin nedeni de burada bulunan otlar ve ağaç yaprakları ile beslenmeleridir. Kara hayvanları arasında en uzun hayvanlar olan zürafalar ortalama olarak 25 ila 30 yıl yaşarlar. Yetişkin bir zürafanın boyu ortalama 4,5 ila 5,5 metre arasında değişir. Ağırlıkları ise 1.200 ila 1.900 kilogram arasındadır. Özellikle bacakları çok uzun olan zürafaların boyun uzunluğu ise 2,5 metreye kadar çıkabilir. Bu sayede zürafalar avcı hayvanları uzak mesafeden görebilir ve kaçarak kendilerini koruyabilir. Uzun boylarının bir diğer avantajı ise ağaçların yüksek dallarına uzanabilmeleridir.

Zürafaların Özellikleri Nelerdir?

Zürafaların en bilinen özellikleri boylarının uzun olmasıdır. Kısa mesafelerde çok hızlı koşabilirler. Zürafalar saate ortalama olarak 35 mil yol katedebilir. Zürafaların günün 16 ila 20 saatini yemek yemekle geçirirler. En ilginç olanı ise 24 saatlik zaman diliminde 5 ila 30 dakika arası uykuya ihtiyaç duyarlar. Zürafalar ayakta iken de dinlenebilir. Zürafalar günde 34 kilo yaprak yiyebilir. Zürafaların en çok sevdikleri yiyecek ise akasya ağacı yaprağıdır. Zürafaların dil uzunluğu ise 46 santimetredir. Zürafalar aç kaldıkları zaman geviş getirerek yaşamlarını sürdürebilir. Akasya ağacı yaprakları bol su içerdiğinden dolayı zürafalar susuzluğa uzun süre dayanabilir. Zürafalar ağaçlıklı açık Afrika savanalarında yaşamaya çok iyi bir şekilde adapte olmuş en uzun boylu kara hayvanlarıdır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar