Hayatın Zorlukları İle İlgili Yazılar? Zorluklar İnsanı Güçlendirir?
Hayat bazen zorluklar ile bazen ise o zorlukların mükafat olarak güzel yaşam, mutlu, huzurlu iyi bir yaşam hissiyatı verir.
Hayatın bir o kadar zorlu durumlarında, bu zamanların da yaşam mücadelesi vermek bazen çok zor gelmiş ola biliyor birçok insana. Fakat bu hayatın kurallarını öğrenip oynasak güzel olur, bazen de oyun içi kuraları yıkıp, kendi oyun çerçevenizi yansıta bilirsiniz. Bu da birçok insan için kaçınılmaz ve bir o kadar da zor, Neden zor? Çünkü hayatı hep oyunun kurallarına yaşamın kurallarına bakarak öğrendiler ve bazı insanlar kendi alanında sıkışıp kalmış bir durumda olduğu için yeniliklere ve açık fikirlere hep zihnen, algı olarak kapalıdır.
Hayatın bir o kadar güzel yaşamı var o da En büyük Kanıtı Bir İnsanın hala bu Dünyada, Nefes alıp vermesidir. Bu da onu hayat için 1 – 0 öne katıyor. İşte burada Şükretmek var iken, neden birçok hayat tecrübesinde hayal kırıklığına uğramış gibi uyanan insanlar var. Ben buna şaşıyorum.
Hayatın kötü yönlerine, kötü alışkanlıklarına, Sakin ve bu olaylar karşısında Sükunet gösterip zamanla, yerinde hareket etmek, zamanında yerinde konuşmak ve zamanında dengede durup hayatı bir o kadar sakin kafa ile Mutlu, Huzurlu, Sakin yaşaya biliriz.
Bu nedenle kötü negatif durumlar yaşamamak için ilk öncelikle kendinizi Huzurlu bir yere çeke bilirsiniz, ondan sonra orada, uzaklara dalarak mutlu olaylarınızı kafanızda canlandırarak, kendiniz motive edin. Spor yapa bilirsiniz, kitap okuya bilirsiniz, hobi edindiğiniz bir şeyleri yapa bilirsiniz.
Yeter ki boş durup içinde ki o negatif duyguyu hissetememeniz adına, kalkıp bir şeyler yapmaya yeltenene kadar.
Bakın Abdullah İbn Mesud’un şu sözü aklınızda bulunsun.
Dünya ve ahiret işlerinden biriyle meşgul olmadan boş duran kişiyi görmekten hoşlanmam. Demiştir.
Bunun için sizde bir işi elinizde bulundurup yaptığınızda da o iş ne olursa olsun, siz o işleri yaptıktan sonra, hem tecrübe hem de öğrenerek kendinize bir değer kattınız.
Hz. Peygamberimiz (asm) boş vaktin kıymetini şöyle açıklıyor.
İnsanların çoğu sıhhatin ve boş vaktin kıymetini bilmezler.
Hastalığın için sıhhatinden, ölümün için hayatından istifade et. Vaktini boş geçirme.
Vaktin ve Hayatın Boş geçmesi insanın durduk yere bile kötü düşüncelere ve bazı olumsuz olaylara yaptırım sağlamış ola biliyor bazen.
Onun için bu Hayatı bazen kendi iyiliğin için kurallara göre değil kural dışı bile oynamakta fayda var.
Kural dışı nedir?
Kural dışı bazen sosyal hayatın çevresinden uzak ya da içinde olsa da kendine kattığın kurallar ve o kurallara göre kendini şekillendirip ona göre Hayatı yaşayıp ona göre kendi davranış, konuşmalarınız, fikirleriniz, hayata bakış açısını kendinizin kurduğu ve kendinizi bu kurallarda koruduğunuzun beyanıdır. İşte bu anlamı içeriyor. Kendi yaptığınız işleri, hobileri yapmanız gibi olaylar örnek olarak.
Kendinizi kötü düşüncelerden arındırın ve manen ve huzur en kendi içinizde bulundurduğunuz Güçlü bir psikoloji ile donatın. Negatifliği at ve Pozitifliği benimse.
Güzel, Bilgilendirici şeyler okuyun, sizlere değer katacak mutlu edecek bir Zihin yapısı oluşturmaya Kararlı Olun. Bu yollar biraz aşılması gerçekten zor olacak ama bunu Disiplinli ve İstikrarlı bir şekilde yöneten insanlar, bu konuyu iyi anlayıp, iyi kavrayıp öğrenecek.
Sabır ile Sükunet ile önünüzde küçük küçük, engeller ile çakıl taşlarının olduğunu hayal edin.
Ya da küçük, küçük kat ettiğiniz yoları aştığınız da, karşınız da tam olarak Büyük bir Kaya parçası olduğunu Hayal edin. Bu engelleri nasıl aşardınız.
Saygılar.