Nöroloji Ortopedi Neye Bakar? Nöroloji Ortopedi Ne Demek?
Nöroloji bölümü beyinin tamamını ele alarak ilgilenmektedir. Nöroloji ortopedi oldukça geniş kapsamlı bir şekilde araştırmalar ve çalışmalar yapılmaktadır. Nörolojik hastalıklara çeşitli şekiller ile tanı konulmaktadır. Bu muayene ve tetkikler sırasıyla; Tomografi, fiziksel ve hasta şikayetleri, ultrasonografi, direkt röntgenogram, manyetik rezonans görüntüleme, biyopsi, elektroensefalografi ve son olaraktan lomberponksiyon gibi çeşitli testler ile nöroloji bölümü tanı veyahut teşhis koymaktadır. Bu testler ile birlikte hastanın şikayetleri ile birlikte çeşitli tedavi yöntemleri uygulamaktadır.
Nörolojik hastalıklar oldukça ciddi bir hastalık türü olduklarını bilmelisiniz. Oldukça geniş kapsamlı araştırmaları sabırla yapmaktadırlar.
Nöroloji Bölümü Hastalıkları
- Aniden ortaya çıkan, çeşitli sebeplerden kaynaklanan hafıza kayıpları ile ilgilenmektedirler.
- ALS hastalığı gibi birçok hastalık çeşidi ile de ilgilendiklerini bilmelisiniz. Ayrıyeten multip Skleroz gibi rahatlıklara da bakmaktadırlar.
- Parkinson rahatsızlığı ile nöroloji ve beyin cerrahisi bölümü ilgilenmektedir. Özellikle de Parkinson hastalığı hafife alınmayacak derece de ciddi bir hastalık çeşididir. Aynı zamanda beyin ve sinir cerrahisi bölümü de, parkinson hastalığını incelemekte ve tedavi yöntemleri uygulamaktadır.
- B12 vitamini normal seyirde olmasına rağmen, çeşitli nedenlerden ötürü unutkanlık.
- Hidrosefali gibi çeşitli rahatsızlıklar.
- Omurilik de meydana gelen çeşitli hasarlar.
- Vücudun farklı yerlerinde meydana gelen, ani kasılmalar ve güç kayıpları gibi problemler ile nöroloji bölümü ilgilenmektedir.
Nöroloji Bölümü hafife alınmayacak kadar ciddi bir bölümdür. Oldukça titiz ve özenli bir şekilde, doktorlar ve sağlık personelleri ekip ile uyumlu bir şekilde çalışmaktadırlar. Oldukça konsantrasyon gerektiren en ufak hataya dahi kapalı olan bir bölümdür. En ufak bir hata veyahut yanlış tedavi hastanın hayatını ciddi bir şekilde riske sokabilir. Hataya sebep olmamak adına doktorunuza bütün şikayet ve belirtilerinizi söyleyiniz. Erken teşhisin hayat kurtardığını da bilmelisiniz.