Bebeklerde Yürüme Belirtileri? Bebeklerin Yürümesi İçin Neler Yapılmalı?



Bebeklerin yürümesi için ne yapılmalı. Bebekler ne zaman yürümeye başlarlar. Bebekler ne zaman yürütece konulur


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Bebeklerde Yürüme Belirtileri? Bebeklerin Yürümesi İçin Neler Yapılmalı?

Ne Zaman Yürür?

Çiçeği burnunda anne babaysanız her şeyi çok fazla merak eder ve araştırırsınız. Kimi zaman bu araştırmalar fazla meraktan olsa da kimi zamanda ilk bebeğiniz olduğu için bilmediğinizden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir.

Hamilelik sürecinde zaten birçok şey merak edilir. Hamilelik sonlandıktan sonra bebek dünyaya geldikten sonra daha çok merak uyandırır. Ne zaman emekleyecek ne zaman konuşacak ve ne zaman yürüyecek ? gibi bir sürü soruya cevap ararız.

Bugün konuşması kadar merak edilen, ne zaman yürüyeceği? sorusunun cevabını vereceğiz. Bebek ne zaman yürür? Yürüme esnasında nelere dikkat etmek gerekir? Bebeğin yürümesini destekleyecek ürünler var mıdır? Sorularının cevaplarını yazımızda bulacaksınız.

Bebekler Ne Zaman Yürürler?

Bebekler emekleme dönemini geçirdikten sonra yürümeye başlar. Bebekler 11. ayın sonunda yürümeye başlar. Genel bir ay aralığı vermek gerekirse 12-18 ay aralığı bebeklerin yürüme dönemidir. Ancak bebek 18 ayı geçmesine rağmen hala yürümüyorsa mutlaka bir uzmana görünmesi gerekir. Çocuğun emeklemesi ve yürümesi için sağlıklı bir ortama ve bünyeye ihtiyaç duyar.

Çoğu aile bebeklerin yürüme döneminde çevreden duyduğu şeylerle çocuk yürüsün diye yürüteç kullanılır. Ancak uzmanlar çocuğun gelişimini olumsuz etkilediği için uzmanlar tarafından önerilmez.

Bebeğimizin Yürümesi İçin Neler yapabiliriz?

Anne baba olarak bebeğimizin yürümesine katkıda bulunabiliriz.

Anne baba olarak bebeğinizin yürümesine şu şekilde yardımcı olabiliriz:

  • Bebekler kendilerini güvende hissetmek iste. Bu yüzden bebeğiniz yürüme sürecindeyken ona güvenli ortamda olduğunu hissettirin. O yürürken sürekli yanında olun yere düştüğü zaman ona gülmek yerine cesaretlendirin.
  • Bebeğimiz ilk yürümeye başladığı zaman bir yerlerden destek alma ihtiyacı duyar bu yüzden evdeki tehlikeli yerlere önlem almak gerekir.
  • Bebeğimiz yürüme dönemine girdiği zaman ona yardımcı olmak amacıyla kollarından tutarak mini yürüyüşler yaptırın. Böylece bu süreci daha sağlıklı ve kolay atlatabilirsiniz.
  • Bebeğiniz yürüme dönemindeyken ayakkabı kullanmayın bebeğinizi ya çıplak ayak ya da çorapla yürütün. Böylece bebeğiniz yeri hissedecek ve dengesini daha kolay sağlayacaktır.
  • Bebeğimiz yürüme döndüğü zaman onun yürümesini etkileyecek kıyafetler kullanmayın onun yerine daha rahat hareket edebileceği kıyafetler giydirin. Böylece daha kolay adım atacaktır.
  • Bebeğiniz yere ser düşmediği ve kendine zarar vermediği sürece yardım etmeyin, kendinin kalkmasına izin verin. Kendinin bir şeyler başardığını görünce düşse bile pes etmeyecek ve deneyecektir.
  • Bebeğimizin yürümesini kolaylaştırmak için sevdiği bir eşyayı koyup ona ulaşmasını sağlayabiliriz.
  • Bebeğiniz yürüme hedeflerini başardığı zaman onu alkışlayarak motive edebiliriz.  

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar