Böbrek Hastasına Hangi Doktor Bakar? Böbrek Taşı Hangi Bölüm Bakar?



Böbrek hastalığından şüphelenen kişiler hangi doktora gitmeleri gerektiği konusunda sorunları yaşıyor. Gidilen yanlış doktor ise sadece hasta için zaman kaybı oluyor. Peki, Böbrek Hastasına Hangi Doktor Bakar? İşte detaylar...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Böbrek Hastasına Hangi Doktor Bakar? Böbrek Taşı Hangi Bölüm Bakar?

Böbrek hastalığı son dönemlerde oldukça yaygın bir şekilde karşımıza çıkmaktır. Özellikle de idrarda protein görme, şeklinde de sıklıkla böbrek hastalığını duymaktayız. Böbrek hastalığı oldukça derin bir hastalıktır. Kendi içinde de birçok hastalığa ayrılmaktadır. Böbrek hayati fonksiyonların sağlanması için oldukça önemlidir. Böbrek hastalıklarına genellikle nefroloji ya da üroloji doktoru bakmaktadır. İlk teşhis kanda ortaya çıkmaktadır.

Böbreklerin çalışma fonksiyonunu gösteren tıp da GFR olarak bilenen kan sonucundan, böbrek çalışma fonksiyonu anlaşılabilir. Vermiş olacağınız idrar kültürü ile idrarınızda protein olup olmadığına bakılarak böbrek hastalıklarınızın teşhisi konulabilmektedir. Böbrek oldukça zor düzelen ve yaşam kalitenizi oldukça düşüren bir rahatsızlıktır. Özellikle de böbrek hastaları heyecan ve ani duygularla karşılaşmamalıdır. Hastalıklarının ilerlememesi adına bazı şeylere dikkat etmeniz gerekmekte.

Böbrek Hastalığına Neler Sebep Olur?

  • Düzensiz beslenme ve uykusuzluk gibi problemler böbrek hastalığını tetiklemektedir.
  • Günde ortalama 1.5 litrenin altında su tüketmek böbrek sağlığınızı olumsuz yönde etkilemektedir.
  • Sigara ve alkol kullanımı oldukça olumsuz yönde etkilemektedir. Sigaranın içerisinde bulunan toksik maddeler böbrek yoluyla vücuttan atılmaktadır. Bu atılım gerçekleşirken böbrekleriniz oldukça fazla çalışır ve bir süre sonra rahatsızlıklar meydana gelmeye başlar.
  • Aşırı üzüntü, sinir, stres ve heyecan gibi duyguların oldukça fazla hissedilmesi, böbrek üstü bezleri olumsuz yönde etkilemektedir.
  • Fazla asitli içecekler tüketmek mide sağlığınızı olumsuz etkilediği gibi, böbreklerinizi de olumsuz etkilemekte.
  • Sürekli ilaç tüketimi ve doktorun yazdığı ilaçlar dışında kendinize iyi geldiğini düşündüğünüz ilaçları tüketmek, böbrek sağlığınızı oldukça kötü bir şekilde etkilemektedir.
  • Vücutta bulunan toksik maddeleri vücudumuzdan böbreklerimiz atmaktadır. Bazı kullandığınız doktor reçeteli ilaçlar da böbreğinize hasar verebilir. Çünkü ilaç kullandıktan sonra ilacı idrar yoluyla atmanız için daha fazla su tüketmeniz gerekir. Tüketilmediği takdirde böbrekler olumsuz etkilenir.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar