Semantik Makale Nasıl Yazılır? Semantik Makale Örneği?



Semantik makale örnekleri, son zamanlarda web siteleri tarafından yaygınca tercih edilmektedir. Peki, semantik makale nedir? Semantik Makale Nasıl Yazılır? İşte detaylar...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Semantik Makale Nasıl Yazılır? Semantik Makale Örneği?

Semantik makaleler son dönemlerde oldukça yoğun ilgi gören makalelerden bir tanesidir. En önemli özelliklerinden birisi yazılan konu ne ile alakalı olursa olsun, odak ve anahtar kelimelerin dışında, eş anlamlı kelimelerinde yazı içerisinde, kullanılması gerekmekte. Hangi yöntem kullanılmış olursa olsun, anahtar kelimeler birbirine bağlı kalarak, makale içerisinde yerini alması ve arama motorunda, aranılan cümleye bağlı olarak makalelerin yazılması gerekir.

Dolayısıyla web sayfasında aranılan makalelerin bulunmasını kolaylaştırır. Bir diğer husus ise son dönemlerde oldukça adını yaygın olarak duyduğumuz SEO kavramı olmakta. Semantik makaleler de SEO kavramı ile uyumlu olarak çalışmaktadır, büyük önem ve dikkat çekmektedir.

Semantik Makalelerin Özellikleri

  • Semantik makaleler de anahtar kelimeler özellikle başlık kısmında mutlaka kullanılmalıdır. Ayrıyeten imla ve cümle kuralları oldukça dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.
  • Semantik makalelere özellikle başlığın uzun olmaması gerekir. Daha çok konuyu özetler niteliği taşımaktadır. Anahtar kelimenin aranma yoğunluğuna göre ayarlanmalıdır, özelikle makaleler sadece anahtar kelime yoğunlukta olarak yazılmamalıdır. Her paragrafta bir adet anahtar kelimesinin geçmesi yeterli olabilir.
  • Semantik makalelerde içerik uzunluğu yaklaşık olarak 390 kelime olarak tercih edilmelidir. Ancak ayrıntılı bir makale yazmak isterseniz, kelime sayısını en az 1000 kelime olarak da belirleye bilirsiniz.
  • Öncelikle içeriğin ilk giriş kısmı okuyucunun dikkatini çekecek şekilde hazırlanmalıdır. Dolayısıyla bu durumda sitede geçirilen sürenin artmasına fayda sağlar.
  • Görsellerin fazla olması sayfanın yüklenme süresini etkileyebilir. Görsellerle semantik makale boğulmamalıdır. Daha az miktarda anahtar kelime içeriği görsellerle desteklenmelidir. Semantik makalelerde, özellikle eş anlamlı kelimeler sıklıkla kullanılmalıdır. Ayrıntılardan bahsedilirken okuyucu yorulmamalıdır.
  • Eş anlamlı veya anlamdaş kelimeler kullanılmalıdır. Aynı zamanda ara ara zıt anlamlı kelimelere de yer verilmelidir.
  • Anahtar kelimeler birbirine yakın anlamlar taşıyarak kullanılabilir.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar