Bilgisayarı Kim İcat Etti? Bilgisayar Kaç Yılında İcat Edildi?
“Bilgisayarı Kim İcat Etti?” sorusu, son zamanlarda sıklıkla araştırılıyor. Bundan dolayı bu yazımızda bilgisayarı kimin icat ettiğine dair çeşitli bilgilere ulaşabileceksiniz. Bilgisayar günümüzde oldukça fazla kullanılan bir elektronik araçtır. Görüp görebileceğiniz çoğu yerde bilgisayarı kullanabilir ve çeşitli şekillerdeki işlemlerinizi de kolaylıkla halledebilirsiniz. Günümüzde en çok kullanılan araçlardan biri olan bilgisayarların kim tarafından icat edildiğini öğrenmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz. Şimdi lafı uzatmadan bilgisayarı kimin icat ettiğine gelelim.
Bilgisayarın İcadı
Tarihteki ilk bilgisayar icadı olarak abaküsün icadı sayılmaktadır. “Abaküsün icadıyla ne alakası var?” dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat tabii ki ilk bilgisayarların günümüzdeki bilgisayar gibi olmasını bekleyemeyiz. Bu nedenle de insanların işlerini kolaylaştıran ve insanların yapamadığı işleri tek bir çırpıda hızlıca yapan bilgisayarların ilk örneği olarak abaküs kabul edilmektedir.
Peki, günümüzde olan bilgisayarlara benzeyen bilgisayarın icadı kim tarafından yapıldı? Matematikçi olan İngiliz Charles Babbage tarafından 1837 senesinde bilgisayar icat edildi. 1837 ve 1871 senelerinde icat ettiği bilgisayarda toplama, çıkarma gibi çeşitli işlemler yapılabiliyordu. Zaman geçtikçe basit işlemleri geliştirmeye başlayan Charles Babbage, icadını geliştirmek için bir hayli uğraş verdi. Peki, bilgisayarın tarihçesi nedir?
Bilgisayarın Tarihçesi
Bilgisayarın tarihçesi abaküsle başladığı gibi gelişerek devam etmiş ve günümüzdeki halini almıştır. Günümüzde de hala gelişmeye devam etmektedir. Günümüzdeki bilgisayarın ilk seri üretimine ise yaklaşık olarak 1945 yılında başlandığı bilinmektedir. Daha sonrasında da 2. dünya savaşının bitmesinden sonra bilgisayarlar daha çok gelişmiş ve 1965 yılında da bilgisayarlar bugünkü halini almaya devam etmiştir. Bu şekildeki büyük gelişmeler bilgisayarları, diz üstü bilgisayarlara kadar küçültmüş ve evlerimizde kullanılan birer cihaz haline getirmiştir. Günümüzde ise en güncel haliyle kullanılmaya ve geliştirilmeye devam etmektedir.