Türkan Şoray Kirpiği Örnekli Lif Modeli? Türkan Şoray Kirpiği Modeli?
Türkan Şoray Kirpiği Örnekli Lif
Örgü insanlığın tarihi kadar eski bir uğraştır. Örgü geçmişten bugüne kadınlar arasında yapılan faaliyettir. Örgü hem zevkli bir uğraş hem de ekonomik bir alandır. Her kesimden bayanın rahatlıkla yapabileceği etkinliklerdendir.
Örgü kadınları günlük yaşamın stresinden, sıkıntısından ve olaylarından uzak tutar. Psikolojik olarak insanları rahatlatan bir etkinliktir. Harcanan emek ve yoğun çaba ile bir ürünün çıkması kişide manevi bir doyum oluşturur. Hatta bayanlar zor olan bir örneği başarı ile tamamladılarsa kıvanç duygusu daha da artar.
Örgü geçmişten bugüne unutulmamış güncelliğini koruyarak gelişimine devam etmiş etkinliklerdendir. Örgü işleri ile ilgili yeni model ve örnekler her geçen gün artmaktadır. Daha önceki yıllarda kadınlar örgü ile ilgili örnekleri komşularından ve yakın çevrelerinden ya da dergilerden elde ediyorlardı. Günümüzde internetinde etkisi ile istediği örneğe internetten rahatlıkla ulaşabiliyor. Bu kadar örgüden bahsetmişken bir örgü tarifi vermek gerekir.
Örgü örmesini seven ve farklı örnek arayan bayanların rahatlıkla yapacağı Türkan Şoray Kirpiği modeli aşağıda yer almaktadır.
Türkan Şoray Kirpiği Modeli
Türkan Şoray kirpiği modeli etkileyici bir örnektir. Sadece lifte değil bebek battaniyesi, yelek, hırka, şapka ve atkılarda da kullanılabilen modellerdendir.
Yapılışı: Bazı motifler örgünün ön yüzünde oluşur. Bazı motifler örgünün arka yüzünde oluşur. Bu motif örgünün arka yüzünde meydana gelir. Örgü modellerinin kendilerine göre kuralları vardır. Türkan Şoray Kirpiği’nin kuralı ise 6 ilmek üzerine düzenin kurulu olmasıdır.
Türkan Şoray Kirpiği Örnekli Lif Modeli Nasıl Yapılır?
Lifimizi örmek için 3,5 numara şişe ilmeklerimizi oluştururuz.
Motife başlarken kenar ilmek sağ şişe alınır. 1 ilmek ters örülür, 1 ip şişe dolanır. Bu düzenek 6 ilmek için yapılır. Daha sonra 2 ilmek ters örülür. Bütün sıra bu şeklide oluşturulur.
Örgünün ön tarafına geçildiği zaman şişte oluşturulan ipler bırakılır. Örülen yandaki ilmeklerde uzatılmış olur. Örneğin meydana çıkması için toplam 6 ilmek uzatılır. Uzatılan ilmekler, karşı taraftaki şişte bir araya getirilip, toparlanır. Toparlanan ilmekler 1 ters örülür ama şişten çıkarılmaz. 1 düz örülür. 6 ilmek oluşturulur. Böylece ilmekler öne ve arkaya çevrilmiş olur. Tüm sıra bu şekilde devam eder.
Örgünün arka tarafına geçildiği zaman 6 ilmek düz örülür. Aralarda yer alan 2 ilmek ters örülür. 3’er sıra arayla bu işlem yapılır. Türkan Şoray Kirpiği meydana çıkar.