Hurmanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Hurmalar Bozulur Mu?
Kahvaltılarda veyahut akşam yemeklerinde sıklıkla hurma tüketilir. Özellikle de ramazan aylarının vazgeçilmezi olarak da bilinmektedir. Hurma tok tutulmasıyla bilinir. Ayrıyeten birçok yerde uzman diyetisyenlerin belirlediği listeye karşılık hurmalar, zayıflama amacıyla da kullanılmaktadır. Eskilerden, bugüne lezzetiyle nam salarak, sofrada yerini almaktadır. Ancak hurmaların bozulması elbette ki tehlikelidir, fakat son günlerde oldukça sık duyduğumuz sahte hurmalar daha çok tehlikelidir. Hurmalarınızı güvendiğiniz bir yerden ya da dikkatlice gözlemleyerek almanız önerilir. Taze hurma kendini canlılığıyla belli etmektedir.
Ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Hurma sağlık açısından oldukça faydalıdır. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kendinizi, daha dinç hissedersiniz.
Hurmanın Bozuk Olduğunu Anlama Yolları
- Hurmanız bozulmuş ise cansız bir renkli hal alır. Tadı oldukça tatsız ve kuru olmalıdır. Ambalaj içerisindeki hurmalardan almayı düşünüyorsanız mutlaka, içindekiler kısmını okumalısınız. İçerisindekiler kısmında eğer glikoz yazıyor ise oldukça dikkat etmelisiniz, almamanızı öneririm.
- Hurmanızın taze olup olmadığını anlamak için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Özelliklede hurmanızın içerisini açıp baktığınız zaman, içerisi koyu ise hurmanızın bozulmuş olması muhtemeldir. Çünkü bozulmamış ve taze olan hurmanın içi canlı bir şekilde ve açık bir renk halinde bulunmakta.
- Eğer açıkta satılan hurmalardan satın aldıysanız, mutlaka kir ve tozuna dikkat etmelisiniz. Çünkü fazla tozlanmış ve kirlenmiş olan hurmaların, uzun süre rafta durduğunu anlayabilirsiniz. Hurma konusunda hayal kırıklığına uğramamak için, hurmalarınızı alırken oldukça özen gösterin.
- Satın aldığınız veyahut evde yaptığınız hurmalarınızı, hemen tüketilmeyecekse buzdolabında saklamanız önerilir. Tüketmeden 15 dakika öncesinden çıkarak, oda sıcaklığında hurmalarınızı yumuşatabilirsiniz. Özellikle de sakladığınız hurmalar güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Güneş ışığına maruz kalan hurmalar daha kısa sürede bozulmaktadır. Serin bir yerde muhafaza ederek daha sağlıklı hurmalar tüketmiş olursunuz.