Emek Olmadan Yemek Olmaz Atasözünün Anlamı?
Günlük yaşamda yine sıklıkla karşılaşılan “emek olmadan yemek olmaz” atasözünün anlamı merak ediliyor. Merak edilen ve sıklıkla araştırılan bu atasözünde denmek istenen aslında çok açıktır. Ama yine de bu atasözünü Türk Dil Kurumu’na yani TDK’ya göre açıklamak gerekebilir. Peki, emek olmadan yemek olmaz ne demektir?
Emek Olmadan Yemek Olmaz Ne Demektir?
“Emek olmadan yemek olmaz” atasözü derin anlamlar içeren atasözlerinden bir tanesi olarak günlük yaşamda karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı da bizler sizler için bu yazımızda bu atasözünün ne demek olduğunu elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık. Peki, emek olmadan yemek olmaz ne demektir?
“Emek olmadan yemek olmaz” atasözünü cümleden de anlayabileceğiniz gibi bazı şeyler için emek verilmesi gerektiğidir. İstediğiniz işler için sizlerde emek vermeniz gerektiği apaçık ortadadır. Zaman geçse de verilen emeklerin boşa gitmeyeceğini sizde hayatınızda deneyimlemişsinizdir. O yüzden emeğinizin karşılığı olarak da yemek verildiğini atasözü söylemektedir. “Emek olmadan yemek olmaz” atasözü istediğiniz bir durumun karşılığını almak için kısacası emek vermeniz gerektiğini söylemektedir. Peki, “emek olmadan yemek olmaz” atasözü Türk Dil Kurumu’na ne demektir?
Emek Olmadan Yemek Olmaz Atasözü TDK’ya Göre Ne Demektir?
Türk Dil Kurumu’na göre de bu atasözü insanların istedikleri bir durum için vermesi gereken emekten bahsetmektedir. İstediğiniz bir işinizin olması için gereken çaba ve gayreti göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle de istediğiniz hedefe ulaşmak için çok çabalamalı ve durmadan hedefinize doğru yürümelisiniz. Eğer düzenli çalışmazsan, istediğiniz hiçbir hedefe ulaşamazsınız. Her ne olursa olsun istediğiniz hedefe doğru durmadan ilerleyin. Çok çalışmanın gayretiyle sizlerde istediğinize ulaşabilirsiniz. Kısacası eskilerin de dediği gibi emek olmadan yemek olmaz.