Sağlık Alanındaki Meslekler? Sağlık Alanındaki Bölümler?



Sağlık alanı gün geçtikçe daha fazla dallara ayrılıyor. Sağlıkla uğraşmak isteyenler ise bu dalları merak ederek araştırıyor. Peki, Sağlık Alanındaki Meslekler nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Sağlık Alanındaki Meslekler? Sağlık Alanındaki Bölümler?

İnsan sağlığı açısından tartışılmaz görevleri nedeniyle, sağlık alanındaki meslekler hem geçmişte hem de gelecekte, yaşamın olduğu her yerde vazgeçilmez olmaya devam etmektedir. Yeni çıkan hastalıklara karşı koruma, önlem ve tedavi yöntemlerin de görev üstlendiklerinden dolayı kritik bir önem taşımaktadır. Sağlık herkes için önceliktir.

Doktorlar, hemşireler ve sağlık personellerinin görevleri kutsaldır. Yanlış yapma ihtimaline yer yoktur. Sağlık Alanındaki meslekleri sıralayacak olursak; tıbbi sekreterlik, sağlık bakım teknisyeni, radyoterapi teknikeri, paramedik veyahut acil tıp teknikeri, psikolog, doktor (uzman doktor, dahiliye ve alanları bulunan diğer doktorluk dalları), hemşireler (diyaliz, acil ve dalları bulunan hemşireler) ve temizlik personelleri. Sağlık alanında ekip olarak çalışmak hayati önem arz etmektedir. Sağlıkla ilgili meslekler Dünya’nın her yerinde daha fazla saygı gösterildiğini görebilirsiniz.

Acil tıp teknikerleri, her zaman ihtiyaç duyduğumuz mesleklerden bir tanesidir. Artan nüfusla birlikte yaşanılan hastalıklar, afetler, trafik kazaları ve kalp krizi ve benzeri rahatsızlar karşısında direkt olarak müdahaleye yardımcı olan sağlık personelleridir.

Eczacılık, hem bugün hem de gelecekte önem arz etmektedir. Hastalıklara karşı ilaç tüketim seviyesi geçmiş yıllara nazaran her sene artabilmektedir. Sağlık alanında birçok meslek türleri hem aranan hem de saygın meslekler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Evde bakım asistanları, refah seviyesi yüksekte olan ülkelerde fazlaca ihtiyaç duyulmaktadır. Yüksek gelir elde eden mesleklerden bir tanesidir. Yaşlı ve bakıma muhtaç hastaların ihtiyaç duyanlar için vazgeçilmezdir. Aynı zamanda laboratuvar tetkikleri gibi hizmetlerini de evinde almak isteyenlerin tercihidir.

Hemşirelik, geleceğin meslekleri içerisinde yer almaktadır. Artan nüfustan kaynaklı hemşireye her daim ihtiyaç duymaktayız. Sadece nüfusla bağdaştırılamaz. Tedavi ve gözlem gibi görevler de hemşireler, doktorlara yardımcı olmaktadır. Hastalarla bire bir ilgilenen hemşirelere ülkemizde fazlasıyla ihtiyaç duymaktayız. İş imkanları fazla olması sebebiyle de tercih edebileceğiniz kutsal mesleklerden bir tanesidir.

Kök hücre araştırmacıları, hastalıkların tedavilerini araştırmakta ve çözmeye yönelik çalışmalar da bulunmaktadır. Sağlık konusunda dünyanın göz bebeği olan bir alandır.

Psikologlar, yapılan araştırmalar ve uzman görüşlerine göre dünyada kaos fazlalaştıkça, ruh sağlımızda bozulmaktadır. Ruh sağlığımız bozulduğu takdirde, sağlık açısından tam olamayız. Geçmişten bugüne ihtiyaç duyduğumuz alanlardan bir tanesidir.

Genetik danışmanlar, için örnek verecek olursak, bebeğiniz dünyaya gelmeden önce gen haritasına bakılarak yaşayabileceği sağlık problemlerinin tespiti yapılması ve problemlerin çözümüne yönelik araştırmalar yapılması açısından çok önemli bir yere sahiptir.

Sağlık Alanında Çalışan Personellerin Maaşları Ne Kadar?

2022 yılı icin En düşük doktor maaşı, 13.155 TL’dir. Uzman doktorların maaşları ise 13.288 TL ve 15.288 TL arasında değişmektedir. En düşük hemşire maaşı 14.480 TL ile 16.460 TL arasında değişmektedir. Ön lisans mezunu olan tıbbi sekreterler 10.599 alırken, lisans mezunu sekreterler 11.497 TL maaş almaktadır.

Mesleğe yeni başlayan acil tıp teknikeri 10.500 TL ile 11. 000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Mesleğe yeni başlayan psikologlar 10. 000 TL ile 11.000 TL arasında değişiklik gösterirken, alanında uzmanlaşan psikologlar 15.000 TL ile 16.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Sağlık personellerinin branşı ne olursa olsun her zaman ekip olarak uyumlu çalışmaları gerekmektedir. Son zamanlarda artan sağlık personellerine şiddet vakalarının önüne geçilmesi için birtakım önlemler de alınmaktadır. Caydırıcı cezalar verilmektedir. Suçun temel cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis, kasti hallerinin cezası ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılan düzenlemede yapılan suçun hiçbir şekilde uzlaştırmaya tabi olmadığı ortaya sunulmaktadır. Sağlıklı günler.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar