Zevk Alamama Hastalığı - Anhedoni? Hayattan Zevk Alamama Hastalığı?



Zevk Alamama Hastalığını nedenleriyle birlikte sizin için araştırdık. Ayrıca yazımızda anhedoni hastalığının tedavisinden ve tedavi sürecinden de bahsettik..


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Zevk Alamama Hastalığı - Anhedoni? Hayattan Zevk Alamama Hastalığı?

Anhedoni rahatsızlığı, zevk alamama hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Aynı zamanda, depresyon rahatsızlığı ile karıştırılmaktadır. Ancak, anhedoni hastalığında kişiler eskiden mutlu oldukları faaliyetlerden mutlu olmaz hale gelirler ve depresyon süresinden uzun olarak 2 haftayı aşan zamanlarda tanısı konmaktadır. Anhedoni hastalığının birçok belirtisi bulunmaktadır. İzmir psikiyatrist olarak, zevk alamama hastalığının belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Cinsel isteksizlik
  2. Devamlı olarak kişilerde gözlemlenen motivasyon eksikliği
  3. Dikkat eksikliği, sürekli başka konularda düşünme
  4. Şüpheci düşüncelerin artması
  5. Daima gergin ve sinir durumu
  6. İştahta artış veya düşüş
  7. Mutsuz hissetme durumu
  8. Hiçbir şeyden zevk alamama ve istememe durumu

Anhedoni Nedenleri Nelerdir?

Anhedoni rahatsızlığına yakalanıp, bunu farkında olmayan pek çok insan bulunmaktadır. Bu hastalığa sebep olan birçok etken vardır. İzmir psikiyatri olarak, bu nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Alkol bağımlılığı
  2. Uyuşturucu bağımlılığı
  3. Maddi durumda düşüklük
  4. Birçok psikolojik rahatsızlığın varlığı
  5. Anksiyeteye sahip olmak
  6. Devamlı erteleme alışkanlığının bulunması
  7. Ailede yaşanan sorunlu ve devamlı süren problemler

Anhedoni Tanısı

Anhedoni tanısı, bilindiği üzere depresyon ile karıştırılabilmektedir. Ancak, depresyon rahatsızlığından farkı daha uzun süren bir rahatsızlık olmasıdır. Ek olarak, depresyon teşhisi için de anhedoni teşhisi içinde profesyonel bir desteğe başvurulması gerekmektedir.

Ek olarak, çoğu zamanda depresyona sahip olan kişilerde mutlaka geçmişte de depresyon hikayeleri bulunur. Anhedonide ise durum daha farklıdır. Anhedoni teşhisi için öncelikle 2 haftalık devam eden bir süreç bulunmaktadır. Aynı zamanda, doktorun hastanın durumu ile ilgili sürekli takip gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Anhedoni Tedavisi

Anhedoni tedavisinde, hastanın durumu ve hastalık derecesi takip edilerek bir tedavi yöntemi çizilmelidir. Psikiyatrist ile gerçekleştirilen bu tedavide genel olarak hem terapi hem de ilaçla tedavi yöntemine başvurulmaktadır. Ek olarak, İzmir psikiyatristler genel olarak hastaları yeni aktiviteler edinmesi konusunda bilgilendirme de bulunmaktadır. Örnek verecek olursak, yeni bir spor, yeni bir hobi, yeni bir ev vb. değişiklikler bu hastalığın tedavisinde önemli etkileri bulunmaktadır ve profesyoneller tarafından önerilir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar