Motosiklet Bakımı Nasıl Yapılır? Motosiklet Bakımında Neler Yapılır?



Motosiklet bakımında neler yapılır ne kadar tutar. Motosiklet bakımı kaç km'de yapılır. Motosiklet bakımı ne kadar sürer. Motosiklet bakımında neler yapılır


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Motosiklet Bakımı Nasıl Yapılır? Motosiklet Bakımında Neler Yapılır?

Motosikletin Yazlık Bakımı Nasıl Yapılır?

Motosiklet tutkunları araba tutkunları gibi motorlarının bakımına yaz kış özen göstermek durumunda kalırlar. Motorun bazı şartlardan dolayı kapalı alanlarda saklanması ve koruma altında tutulması gereklidir. Kışın bakımı yapılmayan morların birçok sorun çıkardığı bilinmektedir. Garaj ve güvenli bir kapalı alanda korunan motosikletin yazlık bakımı nasıl yapılır?

Sorusu motor sahibi olanların merak ettiği konulardan biridir. Öncelikle motosikletinizin uzun ömürlü olması için bazı bakımlarını yaptırmanız maddi ve manevi açıdan büyük önem taşımaktadır. Motosiklet uzun ömür açısından gerekli şekilde bakım yaptırarak dayanıklı hale gelebilir. Motosikletin bakımı için gerekli bakım sırası şu şekilde olmalıdır.

Akü Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Uzun zaman kullanılmayan akü sorunlara neden olur. Bu sorunlardan biri ise elektrolit peteklerin sertleşmesi nedeni ile ömrünü kısaltmasıdır. Ömrünün uzun  olması için haftada bir kaç kere olmak üzere çalıştırılması önemlidir. Aksi bir durumda ise saf su ilave edilerek akünün su seviyesinin sınır çizgisinde ilave yapılmalıdır.  

Fren Bakımı Nasıl Yapılır?

Fren bakımında fren hidroliğinin azalmaması fren balatasının aşınmamasına bağlıdır. Fren balatasının aşınması durumunda fren ile ilgili sıkıntılar görülür. Motosikletlerde fren balatası aşındığında fren hidroliği azalma meydana gelmektedir. Yağmur yağdığında fren hidroliğinde tahliye kanalından su sızdırma problemi ile karşılaşabilirsiniz. Fren pedalını yumuşatan sorunun yaşanmaması için gereken bakıma özen göstermek gerekir. Motor tutkunlarının arıza yaşamaması için motosikletin yazlık bakımı nasıl olmalıdır? Merak edilen sorunun cevabından biri ise zincir bakımının ayarıdır:   

Zincir Bakımı Nasıl Olmalı?

Motorun zincir seviyesinin gerginliğine dikkat edilmeli  dikkatli, biçimde ayarlanmalıdır. Gergin bir zincir kopmaya neden olur. Bakımı yapılması gereken önemli bir işlemdir.

Amortisör Bakımı Nasıl Olmalı?

Amortisör yağmur ve çamurun aşındırmasından dolayı yağ kaçırma sorunları ortaya çıkar. Amortisörden kaynaklı arızalar denge ve yön kaybı süspansiyonda oluşan bozukluk gibi sonuçlara sebep olur. Amortisör bakımı yapılarak motosikletin daha verimli çalışması sağlanır. 

Rölanti Ayarları

İki tip silindire sahip motorsiklerde teklilerde dakika da 800 ile 1100 devre sahip olup dört silindire sahip motorlarda ise  dakika da  1000 ile 1200 devir sayısı bulunur. Rölanti ayarları gaz telleri ile karbüratör arasında yer alan kısımdır. Bunun ayarı tornavida ile ayarlanabilir ya da elle çevrilebilecek şekilde tasalanmıştır. Rölanti ayarlarının saat yönünde ayarlanması ile rölanti ayarının yükselmesi sağlanabilir. Ters tarafa yapılan işlemde rölanti seviyesi düşer. Motosiklet rölanti seviyesi düşük olanlarda geç çalışma v e motorun stop etmesi durumu görülür. Motorun daha fazla benzin yakmasına neden olan bu sorunun çözümü ayarlanarak yapılmalıdır. 

Hava Filtresi Bakımı

Hava filtresi yolun fazlalığına bağlı olarak tıkanabilir. Normal yol için 5000 km tozlu yolda ise 500 ila 1000 km olan yol için filtre temizliğinin yapılması gerekir.  Gerekli bakım sayesinde benzinden tasarruf sağlanmaktadır. Kesik sürüşler yüksek devirde ortaya çıkmaktadır.

Egzoz Bakımı Yapılması

Çürüme nedeni ile egzozlarda sorunlar ortaya çıkar. Sorun genelde motosikletin ısınmadan stop ettirilmesi nedeni ile buharın suya dönüşümü esnasında çürümeye neden olmasıdır.

Elektrik Aksamları

Elektrik aksamlarının dikkatli şekilde ayarı gerekir. İç elektrik aksamlarının sorunlarının ortaya çıkmaması için anti korozyon spreyi ile soketlerin korunması gerekir. Motor iç elektrik aksamları korunaklı bir şekilde ayarlanması gerekmektedir. Bakımına özen gösterilmesi gereken motosikletin yazlık bakımı nasıl yapılır? Motosikletler de özellikle lastik aşınmalarına dikkat edilmelidir. Lastiklerin her döneme uygun olarak değişmesi gereklidir.

Lastik Bakımı

Aşınma sorununu önlemek için kışa uygun lastiklerin kullanılması gerekir.  Mevsimine uygun kaliteli lastiklerin kullanımı kayma ve fende yaşanan sorunları da çözüme ulaştırır.

Parça Değişimi İçin Orijinal Parçaları Tercih Edin

Motosikletin bakımında önem taşıyan durumlardan biri parça değişimi ile ilgili sorunlardır. Arızalı parçalar mutlaka orijinal olanla değiştirilmelidir aksi taktirde motosikletinizin ömrü kısalabilir, ve daha sık arızalanmalara neden olur.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar