Turşu Kapağı Hava Alırsa Ne Olur? Kapağı Açılan Turşu Bozulur Mu?

Turşunun kapağı hava alır ise ne olur konusu hakkında bilgi

Turşu Kapağı Hava Alırsa Ne Olur? Kapağı Açılan Turşu Bozulur Mu?

Turşu Kapağı Hava Alırsa Ne Olur?

Turşu kapağı hava alırsa ne olur? Turşunun bozulduğu nasıl anlaşılır? Sizde bu konular hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız doğru sayfadasınız. O zaman yazımızın devamını okuyarak detaylı bilgiye sahip olmanız mümkündür.

Turşu kurarken dikkat edilmesi gereken hususlar mevcuttur. Dikkat edilerek kurulmalı, malzemeler eksik olmamalı ve sonrasında kapağı iyice kapatıldıktan sonra serin bir yerde saklanmalıdır. Eğer turşu kapağı hava alırsa birçok sorun ortaya çıkmaktadır. İşte turşu kapağı açık kaldığında meydana gelebilecekler;

Turşuda Yumuşama Meydana Gelir

Eğer ki yapmış olduğunuz turşunuz hava alıyor ise o zaman turşunuzda ilk olarak yumuşama meydana gelecektir. Normalde bir turşu kıtır kıtır olmalıdır. Fakat genellikle kavanozun kapağı iyi kapatılmadığında ve hava aldığında böyle sorunlar ile karşılaşmak mümkündür. Birde eğer turşu kurarken turşunun içerisine yeteri miktarda tuz atmadıysanız buda turşunuzun yumuşamasına sebep olacaktır.

Turşunun İçi Boşalır Ve Şişer

Eğer turşunuzu kurduysanız ve kapağı tam olarak kapanmadıysa bir süre sonra turşunun içi boşalır ve aynı zamanda şişler. Peki, bu turşunun bozulduğuna mı işaret eder. Evet; maalesef ki turşunuz şiştiyse ve içi boşaldıysa artık tüketilmez ve bozulduğu anlamına gelir.

Renk Bozukluğu

Turşunuzun rengi olduğundan daha mı açık veya koyu? Bu turşunuzda bir sorun olduğu anlamına gelmektedir. Genellikle turşu kurarken malzemelerin eksik konması, saklanma koşullarına uyulmaması ve bunun yanı sıra turşu kavanozunun kapatılmaması bu sorunu ortaya çıkarır. Eğer turşunuzda renk bozukluğu mevcut ise bu turşunuzun bozulduğu ve tüketilmemesi gerektiğini ifade eder.

Zar Oluşumu

Turşunun ağzı hava aldığında üst bölgesinde zar oluşur. Yani eğer turşunuzu kurduktan sonra kavanozu iyi kapatamadıysanız turşunuz artık bozulmuştur. Turşunuzda zar oluştuysa herhangi bir şekilde bu turşuyu kurtarmanız mümkün değildir. Asla tüketmemelisiniz. Çünkü zehirlenmelere ve aynı zamanda bazı rahatsızlıklara sebebiyet verebilir.

Kuruma

Hava alan ve kapağı tam anlamı ile kapanmayan turşuda kuruma meydana gelir ve aynı zamanda büzülmeye başlar.  Bu turşu bozulmuştur ve tüketilmesi uygun değildir.

Sünme

Turşuda sünme meydana geldiğinde ne olur? Genellikle turşuda meydana gelen sünme uygun koşullarda saklanmadığının ve kavanozun ağzının açık kaldığının belirtisidir. Turşuda eğer sünme meydana gelmiş ise turşu bozulmuştur ve tüketilmesi uygun değildir.

Çürüme

Turşu kurdunuz ve turşunuzun kapağı tam kapanmadığı için hava aldı. Turşunuzda kısa zaman içerisinde çürüme meydana gelir. Çürüme meydana geldiğinde ise içerisinde sağlığa zararları olan birçok bakteri oluşmaya başlar. Bu nedenle de turşu kurarken dikkatli olunmalı ve ağzını mutlaka tam anlamı ile kapatmalısınız. Çürüyen turşu ise tüketilmez ve zehirlenmelere yol açar

Kötü Koku

Kapağı açık kalan bir turşuda kötü koku meydana gelir.  Bu turşuyu atmalı ve asla tüketmemelisiniz.

Turşu Nerede Saklanmalıdır?

Turşunun nerede saklanması uygun olur.  Turşu uzun bir süre nerede muhafaza edilir. Bu konu bir çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Kurulan turşu doğru yerde saklanır ise; uzun bir süre bozulmadan kalabilir. Mutlaka kuru, güneş almayan ve aynı zamanda serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Aksi halde kısa zaman içerisinde bozulur.

Oda sıcaklığında ise en faz la 1 ay dayanır. Eğer buzdolabınızda yer var ise mutlaka buzdolabında saklamanızı öneririz. Eğer yok işse ve serin bir odanız veya kileriniz var ise turlunuzu orada saklayabilirsiniz. Bir turşu bozulmadan 6-7 ay boyunca kalabilir ve tüketilebilir. Fakat mutlaka tüketmeden kontrol etmelisiniz ve daha sonra tüketmelisiniz.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar