Sağlık Yönetimi İş Bulma Olanakları? Sağlık Yönetimi Okumalı Mıyım?
Sağlık yönetimi bölümü okuyacak olanlar ve mezun olanlar bu konu ile alakalı bilgi arayışına girmektedir. Sizde detaylı bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte sağlık yönetimi iş bulma olanakları şu şekildedir.
Sağlık yönetimi bölümü günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Sağlık kapsamında faaliyetlerin ilerlemesi, planlaması, yönetimi, kuruluşların yönetimi ve işletmesi gibi uygulamalar kapsamında kişilerin kendini geliştirdiği bölümdür. Bu bölümü tercih eden kişiler genel olarak laboratuarlarda ilaç şirketlerinde ve hastanelerinde görev yapabilirler. İzin verirseniz şimdi sizlere bu bölümden mezun olan kişilerin tam olarak nerede çalışabilecekleri hakkında bilgi verelim.
- Halk sağlığı kurumu ve kuruluşları
- Rehabilitasyon merkezleri
- Huzurevleri
- Sağlık turizmi şirketleri
- Özel hastaneler
- Üniversite hastaneleri
- İlaç şirketleri
- Sağlık sigortacılığı
- Sağlık finansmanı
- Hastane yönetimi
- Sağlık kuruluşlarında planlama, işletme ve aynı zamanda yönetim departmanında görev yapabilirler.
Sağlık Yönetimi Mezunu Ne İş Yapmaktadır?
Sağlık yönetimi mezununun ne iş yaptığını merak ediyorsanız o zaman sayfamın ayrılmayın. Sağlık yönetimi mezunu olan bir kişi sağlık tesisini koordine eder ve aynı zamanda düzenleme işlerini yapar. Bu unvana sahip olmak için ise öncelikle sınava girilmeli ve 4 senelik sağlık yönetimi bölümü kazanılmalıdır. Daha sonra ise dersler başarı ile bitirilmelidir. Bu bölümü bundan 10 sene önce önlisans olarak okumak mümkündü. ancak günümüzde artık bir çok üniversite de sadece lisans bölümü bulunmaktadır.
Sağlık Yönetimi Mezunu İş İmkânları
Sağlık yönetimi mezunu olan bir kişi birçok yerde kolay bir şekilde iş bulabilir. Çünkü bu bölümün iş bulma yelpazesi son derece geniştir. Bu bölümden mezun olan bir kişi özel sektörde ve aynı zamanda devlette iş bulabilir. Fakat devlette iş bulmak için öncelikle KPSS sınavına giriş yapılmalı ve iyi bir puan alınmalıdır.
Sağlık Yönetimi Bölümü Dersleri
Günümüzde sağlık yönetimi bölümünün iş imkânının üst düzeyde olması sebebiyle birçok kişi tarafından bu bölüm tercih edilir. hem iş bulma avantajları fazladır hemde maaş yönünden maksimum düzeydedir. Peki, bu bölümü dersleri nelerdir. İşte sağlık yönetimi bölümü dersleri şu şekildedir.
- Yabancı dil-1
- Tıbbi dokümantasyon
- Pazarlama yönetimi
- Genel muhasebe 1
- İşletme ilkeleri
- İktisada Giriş 1
- Sağlık hukuku
- İktisada Giriş 2
- Örgütsel davranış
- Sağlık kurumları mevzuatı
- İşletme fonksiyonları
- Türk Dili 1
- Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi 1
- Sağlık kurumları yönetimi 1
- Kamu Maliyesi
- Denetim
- Türk Dili 2
- Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi 2
- Stratejik yönetim 2
- İnsan kaynakları yönetimi
- Sağlık kurumlarında iletişim
- İdare hukuku
- Tıbbi cihaz ve malzemeler
- Tıbbi terminoloji
- Sağlık alanında istatistik
- Psikoloji
- Kamu personel hukuku
- Temel sağlık hizmetleri
- Bakım elemanı yetiştirme ve geliştirme
- Temel ilk yardım bilgisi
- Proje yönetimi
- Sağlık sigortacılığı
- Sağlık kurumlarında operasyon
Sağlık Yönetimi Bölümünün Eğitim Süresi Kaç Senedir
Günümüzde birçok üniversitede sağlık yönetimi bölümü mevcuttur. Bu bölüm ise 4 senelik lisans tır. Bu bölümden başarı ile müezzin olan kişiler bir çok yerde iş bulabilirler.
Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunu Maaşları
Sağlık Yönetimi bölümünden mezun olduysanız ve maaşlar hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Sağlık yönetimi bölümü mezunu hem kamuda hem de özel sektörde çalışabilme hakkına sahiptir. Bu sebepten dolayı da kişilerin çalıştıkları yere göre ve aynı zamanda kaç senelik çalışma saldırdıklarını göre bu durum tamamen değişiklik gösterir. Sağlık yönetimi bölümü mezunu olan bir kişinin ortalama maaşı ise 3500 5500 TL arasında değişiklik göstermektedir.