Devlette En Kolay İş Bulan Meslekler? Devlet Memuru Meslekleri?
Devlette en kolay iş bulan meslekler nelerdir? Bu konu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. O zaman yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.
Yükseköğretim kurumundan başarılı bir şekilde mezun olan bazı meslekler kısa bir süre içerisinde kpss ye girdikten sonra iş bulabiliyor. Özel sektörde kpssye girmeden çalışılabilir ancak devlet kurumları için mutlaka kpssye girmek ve yüksek puan alma şartı vardır. İzin verirseniz şimdi sizlere devlet sektöründe kolay bir şekilde iş bulabilecek meslekler hakkında bilgi verelim.
Doktor
Devlette kolay bir şekilde iş bulabilen ilk meslek doktorluktur. Doktor hastada meydana gelen şikâyetleri dinleyerek sorunu teşhis eder ve ona göre bir tedavi yöntemi seçer. Doktor olabilmek için üniversitenin ilgili bölümünü tutturmanız ve daha sonra ise 2 sene daha eğitim almanız gerekmektedir. Devlette iş bulmak için kpssye giriş yapmalı ve iyi bir puan almalısınız. Doktor alımları sürekli olduğu için iyi bir puan aldığınızda kısa zamanda yerleşirsiniz.
Eczacılık
Eczacılık mesleği günümüzde çok ilgi görmektedir. 4 senelik lisans bölümü okuduktan sonra ve gerekli eğitimi aldıktan sonra eczacı olabilirsiniz. Bu bölümü bitirdikten sonra çeşitli yerlerde iş bulabilirsiniz.
Odyoloji
Bireylerde meydana gelen denge ve aynı zamanda işitme sorunlarını kısa zamanda teşhis eder ve daha sonra tedavi eder. Bu bölümü okumak istiyorsanız öncelikle üniversitelerin odyoloji bölümünü kazanmanız ve bitirmeniz gerekir. Peki, çalışma alanları nedir diye soracak olursanız hemen bilgi verelim. Üniversitelerde, medikal ürün satan işletmelerde, kulak, burun, boğaz ile ilgili inceleme yapan yerlerde, kliniklerde, özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde çalışabilirler. Bu bölümü okumak isteyen kişilerin biyoloji bölümüne mutlaka ilgi duyması şarttır.
Hemşirelik
Zihinsel, fiziksel ve aynı zamanda kronik rahatsızlık için tıbbi yardım yapan kişilere denir. Hemşirelik okuyan bir kişi sağlık merkezlerinde, cezaevlerinde, okullarda,özel kliniklerde ve aynı zamanda hastanelerde çalışabilmektedir. Peki, hemşire olmak için ne yapılması gerekir. Öncelikle sınava girilmeli ve bu sınavdan iyi bir puan alıp üniversitelerin hemşirelik bölümünün bitirilmesi gerekir. Hemşirelik bölümü bittikten sonra özel sektörde kısa zamanda işe başlamak mümkündür. Fakat kamuda çalışmak istiyorsanız o zamanda kamu personel sınavına mutlaka girmeniz gerekmektedir.
Fizyoterapi
Fizyoterapi; meydana gelen fonksiyon bozuklularını tedavi eder. İşlev bozukluğu söz konusu ise o zaman masaj yardımcı ile bu sorunu giderir. Bunun için kaç sene okumak gerekmektedir. Fizyoterapist olmak için bir bireyin 4 senelik üniversiteyi okuması gerekmektedir. Hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde çalışmak mümkündür. Devlette çalışmak istiyorsanız öncelikle üniversiteyi bitirdikten sonra kamu personeli yerleştirme sınavına girmeniz gerekmektedir.
Pilotaj
Günümüzde pilotaj mesleği çok fazla tercih edilmektedir. Hem maaşının maksimum düzeyde olması hem de kolay bir şekilde iş bulma imkânının olmasından dolayıdır. Askeri uçaklarda ve aynı zamanda sivil uçaklarda görev yapabilirler. Peki, pilotaj olmak için ne gerekmektedir. Pilotaj olmak istiyorsanız öncelikle sınava girmeli ve bu sınavdan başarılı olmanız gerekir. Üniversitenin pilotluk bölümünü bitirdikten sonra devlette işe başlamak için kpssye giriş yapmalısınız. İyi bir puan aldıktan sonra
Öğretmenlik
Öğretmenlik en kutsal mesleklerdendir. Birçok kişinin hayali öğretmen olmaktır. Sabırlık ve çocukları seven bir yapınız var ise sizde bu mesleği tercih edebilirsiniz. Çünkü bu meslek devlette en kolay iş bulabilen meslekler arasında yer alır.
Peki, öğretmen olmak için ne yapılmalıdır. Öncelikle sınava girmelisiniz ve bu sınavdan iyi bir puan almalısınız. Bunun ardından 4 senelik üniversiteyi bitirmeniz gerekir. Üniversiteyi bitirdikten sonra devlet kurumlarında çalışmak için kpssye girmeli ve iyi bir puan almalısınız.