Susam Hangi Ayda Hasat Edilir? Susam Hasadı Nasıl Yapılır?

Susamın hangi ayda hasat edileceğini araştırıyorsanız, sizi yazımıza alalım. Buyrun detaylar...

Susam Hangi Ayda Hasat Edilir? Susam Hasadı Nasıl Yapılır?

Susam yetiştiriciliği, son dönemde adından sıklıkla bahsettirmektedir. Özellikle kullanım alanlarının oldukça geniş olması ve adından bahsettirmesi nedeniyle susam yetiştiriciliği de oldukça araştırılmaktadır. Nerelerde yetiştiği, hasat zamanın ne olduğunu yanı sıra susamın faydaları da oldukça merak edilmektedir. Bizler bu yazımızda sizlere aklınızdaki soruların cevaplarını da vermiş olacağız.

Peki, susam hangi ayda hasat edilir? Bu yazımızda susamın hangi ayda hasat edildiğini, susamın faydalarını ve susamla ilgili bilinmesi gereken ayrıntıları sizler için derledik. Siz de bu yazımızı okuyarak, susamın hangi ayda hasat edildiğini öğrenebilir ve dilerseniz, susam hakkındaki bütün ayrıntılara göz atabilirsiniz. İşte susam hakkında bilinmesi gereken detaylar…

Susam Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar Nelerdir?

Susam, ülkemizde genellikle hamur işlerinde kullanılır. Ancak susamın sadece ve sadece hamur işlerinde kullanıldığını söylemek yanlış olur. Bu nedenle de susamın bitkisel yağ, hamur işleri, kozmetik sektörü ve hayvan yemi yapımında kullanılmaktadır. Ülkemizde ekonomik nedenlerden dolayı bitkisel yağ olarak kullanımı ile sınırlı kalmıştır.

Susam yetiştiriciliği genellikle 2. ürün olarak tercih ediliyor. Buğday ve arpanın dinlenme dönemlerinde ekilen susamın da hasadı bu sayede yapılıyor. Ayrıca ülkemizde ılıman bölgelerde yetiştirilen susam, dikildikten 90 ila 120 gün sonra hasadı yapılmaktadır. Oldukça uğraştırıcı olması nedeniyle de birçok çiftçinin tercih etmediği söylenebilir.

Susamın Faydaları Nelerdir?

17. yüzyılda ilk defa kullanıldığı keşfedilen susam, içerdiği vitaminler sayesinde oldukça popüler hale gelmiştir. Özellikle içerisinde barındırdığı proteinler sayesinde birçok faydasını beraberinde taşır. Kasların korunması ve gelişmesi, kan basıncını düşürmede etkili olması, diyabeti yüksek oranda önlemesi, kolesterolü engellemesi, cilt kanserini önlemesi, kalp sağlığına faydalı olması ve karaciğere olumlu etkisi susamın faydaları arasında sayılabilir. Ayrıca siyah susam, kansızlığı olan bireyler için sıklıkla tavsiye edilir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar