Ceviz Kaç Yılda Yetişir? Ceviz Ağacı Kaç Yılda Yetişir?



Cevizin kaç yılda yetiştiğini merak ediyorsanız, sizi yazımıza alalım. İşte detaylar...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Ceviz Kaç Yılda Yetişir? Ceviz Ağacı Kaç Yılda Yetişir?

Ceviz ağacı, meyvesiyle ülkemizde ilgi gören bir ağaç türüdür. Aynı zamanda çok soğuk veya sıcağa da dayanıklı olması, ülkemizin bazı bölgelerinde yetiştirilmesini de sağlamaktadır. Bu nedenle de cevize mutfaklarda sıklıkla rastlamakta ve hatta sade olarak tüketmekteyiz. Sizin de evinizde bu nedenle cevizi çeşitli şekillerde kullandığınızı söyleyebiliriz.

Peki, ceviz kaç yılda yetişir? Bu yazımızda cevizin kaç yılda yetişeceğini, ceviz ağacının özelliklerini ve ceviz ağacı hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik. Siz de bu yazımızı okuyarak, ceviz ağacının kaç yılda yetiştiğini öğrenebilir ve dilerseniz, ceviz ağacı hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. İşte detaylar…

Ceviz Ağacı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Ceviz ağacı, doğadaki birçok ağaç türüne göre hızlı yetişen türler arasında bulunur. Aynı zamanda yaklaşık 40 metreye kadar uzanırken, geniş bir alanı da kaplar. Ceviz ağacının yaşı ilerledikçe meyvesinin renginde de belirgin şekilde değişiklik olur. Bu nedenle de ceviz ağacının uzun yıllar yaşadığı söylenebilir.

Ceviz yetiştiriciliği sıklıkla yapılan ülkemizin, dünyada 3. sırada olduğu bilinmektedir. Amerika ve Çin’den sonra gelen ülkemiz, ceviz yetiştiriciliğinde önemli bir yerdedir. Dikim dönemi ülkemizde kasım ve mart aylarında olan ceviz ağacının hasatı ise meyvesi olduğu her dönemde yapılabilmektedir.

Ceviz ağacının ise uzmanlar tarafından kanıtlanmış önemli bir faydası bulunmaktadır. Ozon tabakasını tamir etme özelliği bulunan ceviz ağacının, sülfür gazı salgıladığı bilinir. Sülfür gazı ise diğer gazlara göre daha ağır bir gazdır. Bu sayede de ceviz ağacı, ozon tabakasını tamir edebilir.

Ceviz Ağacı Kaç Yılda Yetişir?

Ceviz ağacı, ortalama olarak 6 yaşından itibaren meyve vermeye başlar. Ancak ekonomik olarak 10 yaşından sonra kullanımı uygundur. Ticari verimine ise 30 yaşından itibaren ulaşmaya başlar.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar