Hizli Buyuyen Sarmasik Turleri? En Hızlı Büyüyen Sarmaşık?
Dekorasyon amaçlı kullanılan sarmaşıklar, bazen bir girişi bazen ise bir balkonu süsleyebilir. Ülkemizde dekorasyon amaçlı kullanılan sarmaşıklar, aslında yabani bitkiler arasında yer alır. Çiçekli ya da sadece yapraklı olarak bulabileceğiniz sarmaşıkların kendilerine özgü birçok özelliği bulunur. Dayanıklı ve birçok kişinin göz zevkine hitap eden sarmaşıklar, bu nedenle oldukça önemlidir.
Peki, hızlı büyüyen sarmaşık türleri nelerdir? Bu yazımızda sarmaşık türlerini, hızlı büyüyen cinslerini, en yaygın sarmaşık türlerini ve sarmaşığın bilinmesi gereken özelliklerini sizler için derledik. Siz de bu yazımızı okuyarak, sarmaşık türleri hakkında bilgilenebilir ve dilerseniz, evinizin en güzel köşesini sarmaşıkla süsleyebilirsiniz. İşte hızlı büyüyen sarmaşık türleri…
Sarmaşık Türleri Nelerdir?
Ülkemizde yaygın olarak bilinen birçok sarmaşık türü bulunur. Begonviller, Amerikan sarmaşıkları, sarmaşık gülleri, mor salkımlar, duvar sarmaşığı ve daha birçoğu sarmaşık türleri arasında yer alır. Hızlı büyüyen türler arasında bulunan bu cinsler, ortam koşullarına göre farklılık gösterilebilir. Ayrıca sarmaşığın çoğaltılması oldukça kolay olduğu için kolayca dalları ayırabilirsiniz. Peki, hızlı büyüyen sarmaşık türlerinin özellikleri nelerdir? İşte detaylar…
Hızlı Büyüyen Sarmaşık Türlerinin Özellikleri Nelerdir?
Hızlı büyüyen sarmaşık türlerinin en çok bilineni ve göze hitap edeni begonvildir. Begonvil, dikkat çekici bir güzelliği vardır. Bu nedenle de begonvilin diğer bir adı gelin duvağıdır. Gelin duvağı ya da diğer bir adıyla begonvil, hızlı büyüyen ve oldukça sevilen bir sarmaşık türüdür.
Hızlı büyüyen diğer bir sarmaşık türü ise sarmaşık gülüdür. Sarmaşık gülü, çardak gülü olarak da bilinir. Çiçekleriyle bilinen sarmaşık gülünün ilginç güzellikte kırmızı çiçekleri bulunur. Çoğaltılmasının kolay olması, uzun bir ömre sahip olması nedeniyle birçok yerde karşınıza çıkabilir. Ayrıca sarmaşık gülü, sıcağı oldukça sevmesine rağmen soğuğa karşı da dirençli bir sarmaşık türüdür.