Kunduzlar Ne Yer? Kunduzlar Neden Baraj Yapar?

Kunduzlar, ağaçları kemirerek beslenen canlılardır.

Kunduzlar Ne Yer? Kunduzlar Neden Baraj Yapar?

Kunduzlar ne yer? Kunduzgiller familyasından olan kunduzlar, ağaçları kemirerek beslenir. Aynı zamanda su kıyılarında yaşarlar. Yaşam alanı olarak göl nehir gibi tatlı su kenarlarında yaşayan hayvanlardır. Bu hayvanlar Kuzey Amerika Kanada ve kuzey Meksika bölgelerinde sıklıkla görülür. Avrasya türü kunduzların yaşam alanı ise çok daha geniştir. Bu kunduz türünün yaşam alanları arasında Fransa Avrupa Almanya Norveç İngiltere İspanya vardır. Asya’da ise ve Moğolistan’da yaşarlar. Kunduzlar bu bölgelerde göl gibi tatlı su kenarlarında yaşamlarını sürdürürler. Kunduzlar için su son derece önemlidir. Ülkemizde ise kunduz nesli tükenmekte olan bir hayvandır. Ülkemizde Güney doğu Anadolu Bölgesi’nin sulak alanlarında az sayıda da olsa yaşamlarını sürdürürler.

Kunduzlar Neden Baraj Yapar?

Kunduzlar neden baraj yapar? Bu hayvanlar genelde ağaçları akarsu üzerine devirmek için hesaplama yapar. Düşen ağaçları üst üste dizerek barajı inşa eder. Kunduzlar dünyanın en büyük 2 kemirgeni olarak bilinir. Başları büyükçe olan kunduzların uzun ve Keskin dişleri vardır. Gri ve kahverengi tüylere sahip olan bu hayvanların kürkleri oldukça kalındır. Bu Türkler sayesinde soğuktan korunurlar ve suda daha rahat yüzerler. Yaz geldiği zaman tüyleri dökülür ve tekrar çıkar. Kunduzların ön ayakları ele benzer. Ayrıca kunduzların arka ayakları perdelidir. Kunduzlar genellikle geceleri aktif olan hayvanlardır. Gündüzleri ise vakitlerini yuvalarında geçirirler. 20 tane dişleri olan kunduzlar oldukça güçlü çiğneme kaslarına sahiptir. Bununla birlikte 4 adet kesici dişi sürekli olarak büyüme eğilimine sahiptir. Bu dişler turuncu renktedir.

Kunduzlar arka ayaklarının üzerinde ilerleyerek elleri ile bir şeyler taşıyabilirler. Ayakta durdukları zaman kuyrukları ile dengelerini rahat bir şekilde sağlayabilirler. Kunduzların en ilginç özelliklerinden biri de bağırsaklarının vücutlarından 6 kat uzun olmasıdır. Bu hayvanlar oldukça iyi koku alma duyusuna sahipleri. Fakat görme duyuları zayıftır. Otçul hayvanlar olan kunduzlar ilkbahar ve yaz aylarında kök yaprak çimen ot sazlık ve nilüfer gibi bitkileri yerler. İlkbahar ve kış aylarında ise genellikle odunsu bitki kabuklarını tüketirler. Kunduzlar kış aylarında meşe kızılcık söğüt ve Kızılağaç gibi ağaç türlerini kendilerine. Kolay sindirilebildikleri için bu bitkileri tercih ettikleri düşünülüyor. Kunduzlarını öne çıkan özelliklerinden en önemlisi baraj yapmalarıdır. Ağaç dağları Kaya ve çamurlardan baraj yaparlar. Kunduzların baraj yapmalarının nedeni ise kurt çakal ve ayı gibi yırtıcı hayvanlardan kendilerini korumak ve kış ayları için yiyecek depolamaktır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar