Sisli Beyin Nedir? Sisli Beyin Nasıl Tedavi Edilir? Sisli Beyin Tedavisi?



Sisli beyin, son yıllarda en çok konuşulan sağlık sorunlarından biridir. Özellikle unutkanlık ve kelimeleri unutmak gibi belirgin belirtileri vardır.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Sisli Beyin Nedir? Sisli Beyin Nasıl Tedavi Edilir? Sisli Beyin Tedavisi?

Sisli beyin nedir? Son yılların en çok konuşulan sağlık sorunlarından biri de sisli beyindir. En büyük belirtisi, unutkanlık ve kelime hatırlamakta güçlük çekmedir. Sisli beyine sahip olan insanlar, unutkanlık ve ele aldıkları işlerde konsantrasyon bozukluğu yaşarlar. Sisli beyin neden olur? Yakın zamanda tüm dünyayı etkisi altına almış olan COVİD, bu hastalığı geçirenlerde sisli beyin gibi yan tesirler de gösterir. Kişinin mental kabiliyetinin azalmasına bağlı olarak, unutkanlık ve huzursuzluk gibi etkiler de ortaya çıkmaktadır. Uzun süre ekrana bakan, internet karşısında vakit geçirenlerde de sisli beyin belirtileri görülmektedir.

Sisli Beyin Nasıl Tedavi Edilir?

Sisli beyinden kurtulma çarelerinin başında gelen, hayata pozitif anlam yükleyen faaliyetlere ağırlık verilmesidir. Yoğun çalışan kişilerin, hayat tempolarını düşürmeleri, kendilerini mutlu kılacak faaliyetlere yönelmeleri gelir. Sanatsal ve sporsal faaliyetler bunların başında gelir. Tam kapsamlı bir vücut tarama testinden geçmeleri de faydalı olacaktır. Tahlil sonuçlarına göre B ve D vitamini takviyesi önerilebilir.

Glutensiz beslenme de son derece önem taşır. Belli bir süre şekersiz beslenme, sisli beyinden kurtulmanın çarelerindendir. Probiyotikler de sağlıklı bağırsak hareketleri için önemlidir. Bağırsakların beynin faaliyetleri üzerinde de etkileri oldukça fazladır. Düzenli yürüyüşler, açık havada geçirilen vakitlerin arttırılması da sisli beynin tedavisinde etkendir. Yeterli sürede ve kaliteli uyku da zihinsel faaliyetlerin sağlıklı olması için önem taşır. Kişinin kendini yararlı hissedeceği, yardımlaşma faaliyetlerinde bulunması da kişiyi mutlu ve huzurlu kılacaktır. Olumlu ruh halleri, kişinin beyin sisi geçirmemesi için son derece etkilidir.

Sisli Beynin Sosyal Yaşamı Olumsuz Yönde Etkilemesi

Sisli beyin, kişinin sosyal yaşamını da olumsuz yönde etkiler. Sorun çözme kabiliyeti azalan kişiler, toplumsal yaşamdan da giderek uzaklaşır. Sürekli yorgun hissetme ve uyku hali olması, kişinin yakınları ile bir arada vakit geçirme isteğini de azaltacaktır. Sosyal yaşam, kişinin hayata bağlılığı için en büyük motivasyon kaynağıdır. Hayattan keyif alamama, yakın zamanı hatırlayamama gibi etkileri bulunur.

Sisli beynin meydana gelme sebepleri arasında, psikolojik nedenler de ilk sıralarda gelir. Ani kayıplar, bunalımlar, depresyon, kişide hafıza ve konsantrasyon güçlüğü yaratabilir. Anksiyete ve depresyon durumları tedavi edilmediği ve uzun süre devam ettiği durumlarda zihin de bu durumdan olumsuz yönde etkilenecektir. Bu durum sisli beyin olumsuz yönleri olarak tanımlanabilir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar