Eskiden Araştırmalar Nasıl Yapılırdı? Tarihsel Araştırma Yöntemi Örnek?



Şimdilerde bu soruları kendimize bir soralım. Araştırmacı insanlar ne kadar da çok aslında. Nasıl araştırma yaptıklarını hiç birimiz araştırmayız. Genellikle ortaya konulan verileri doğru kabul eder, bazen en sıkı taraftarları oluruz araştıranların. Peki araştıran kişiler de araştırılmalı mı.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Eskiden Araştırmalar Nasıl Yapılırdı? Tarihsel Araştırma Yöntemi Örnek?

Bizlere bu şekilde bir soru yönelten oldu mu acaba? Bilginin temel kaynağı gerçekten araştırmacının emeği ile mi doğru bilgiler mi, yoksa araştıran kişi ya da kişilerin kendi yorumlarından mı meydana geliyor.

TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR BİZLERE NE KATIYOR?

Yaşadığımız bu teknoloji çağında hemen hemen herkes merak ettiği ve öğrenmek istediği her bilgiye tek tuşla ulaşabiliyor. Bu olgu hepimizi aslında ister istemez bir araştırmacı yapmaktadır. Kulağa hoş gelen bu sözler aslında o kadar da masum bir söylem değil. Teknolojik araştırmaların nesi kötü olabilir ki? Tabii ki kötü bir şey değil, aksine bizlere değer katan bir pozisyona geldiğimiz için avantajlı oluyoruz. Buraya kadar her şey gayet nizami ve normaldir. Ancak normal olmayan bir durum var ve o durum bizlere gerçekten de hiç acımıyor.

150 SENE ÖNCE YAŞAYAN İNSANLAR NASIL ARAŞTIRMA YAPIYORLARDI?

Gayet basit bir şekilde kütüphane diyerek cevap verebiliriz. Kütüphaneler tam anlamıyla okyanus misali uçsuz bucaksız bir bilgi bankasıdır. İnsan buraya adım atınca ve gerçek anlamda öğrenmek isteyince kendisinin bir zaman sonra boğulduğunu görebilir. Bu boğulmak ölümü değil, değişimi ve gelişimi hızlandırarak su altında nefes alan balıklar misali bir yaşantıya dönüşür. Günümüz teknolojisi bizleri yeryüzünde yürüyerek etrafına bakan canlılara evirdi. Hâlbuki kütüphanelerimizde yapacağımız araştırmalar beraberinde yeni bilgiler öğrenmemizi de sağlayacak, bizlere yükseklerden bakan kuş gibi tabiat seyrini sağlayabilecekti. Teknoloji, bizlerden bizi almadan araştırmalarımızı kütüphanelerimize yönlendirerek araştırmacı dinamizmini yeniden yakalamak için haydi


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar