Kettle Kireci Nasıl Temizlenir? Plastik Kettle Kireç Temizleme?

Türkçe'de ketıl olarak söylenen su ısıtıcı veya çay demleyici, kettle şeklinde yazılır. Peki, kettle nasıl temizlenir?

Kettle Kireci Nasıl Temizlenir? Plastik Kettle Kireç Temizleme?

Kettle nasıl yazılır? Türkçe de ‘’Ketıl’’ olarak okunan kettle, su ısıtıcı görevi görmektedir. Mutfaklarda çay ve kahve yapımı için kullanılan ve büyük kolaylık sağlayan elektronik mutfak eşyalarından biridir. Fakat sık kullanıldığı zaman ve içerisinde su kaldığında iç yüzeyinde ve filtresinde kireç oluşur. Bununla birlikte kettle ocağa yakın bir yerde ise dış kısmında yemek lekeleri ve yağlar meydana gelebilir. Bu nedenle kettle kullanıma bağlı olarak periyodik aralıklarla temizlenmelidir. Kettle üç farklı yöntem ile kireçten arındırılarak tertemiz hale gelir.

Kettle Nasıl Temizlenir?

Kettle temizleme yöntemleri arasında sirke bulunmaktadır. Bunun için elma ya da üzüm sirkesi tercih edebilirsiniz. Bu yöntemde öncelikle kettle’yi su ile doldurun. Daha sonra içerisine yarım çay bardağı kadar sirke ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın. Fişi çekip suyu soğumaya bırakın. Bu sayede kireçlerin temizliği kolay bir şekilde yapılacaktır. Bir diğer kettle temizleme yöntemi de limon tuzu ile temizliktir. Yine kettle’nin içine su doldurun ve 1 yemek kaşığı kadar limon tuzu ekleyin. 10 dakika kaynattıktan son kapatın. Soğuduktan sonra kettledeki kireç kalıntılarını kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Kette’nin dış yüzeyini ise bulaşık yıkarken kullanmış olduğunuz elde yıkama deterjanı ile temizleyebilirsiniz. Kettle bulaşık makinesine koymamalısınız. Aksi halde cihazın rezistansına su kaçar ve kullanılamaz hale gelir.

Kireç Çözücü ile Kettle Temizlenir mi?

Pek çok kişi kireç temizleme işleminin kolay olması içim kireç çözücü kimyasallar kullanıyor. Bu kimyasallar ile kettle temizliği yapanlar da var. Kireç çözücü kimyasallar diğer yöntemlere göre çok daha hızlı ve etkili olduğu için kettle temizliği için tercih ediliyor. Ancak kireç çözücü kimyasallar sağlık açısından zararlı olduğu için kettle temizliğinde tavsiye edilmiyor. Eğer bu kimyasalları kettle temizliğinde kullanacaksanız miktarını az tutmalı ve kullandıktan sonra iyi bir şekilde durulama işlemi yapmalısınız. Ancak yine de doğal yöntemleri kullanarak kettle içerisinde biriken kireci temizlemeniz tavsiye edilir. Kireç kalıntılarını temizlemek için kesinlikle bıçak ovma teli gibi sert cisimler kullanmayın. Aksi halde cihazınıza geri dönüşü olmayan ciddi zararlar veririsiniz. Kettle temizliği hassas ve dikkatli bir şekilde yapmalısınız.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar