Aile Yapıları ve Özellikleri? Aile Yapısı Nasıl Olmalıdır?



Toplum olarak, iyi ailede yetişen bireylerin daha fazla değer gördüğü, toplumda kendisini en iyi şekilde temsil ettiği bilinen bir gerçektir.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Aile Yapıları ve Özellikleri? Aile Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Aile birbirlerine biyolojik ve psikolojik olarak bağlı ve aynı zamanda ekonomik bağlara sahip olan anne, baba ve çocuklardan oluşan toplumun en küçük birimidir. Günümüzde çekirdek aile daha geniş bir kavram iken çok eskilerde daha fazla sayıda akrabadan oluşan ve hatta bir soyu ifade etmek için de aile kavramı kullanılmaktadır.

Bir Aile Hangi Özellikleri Taşımalı?

Aile bireylerin hayatında önemli bir yer tutmasının yanı sıra, beslenme, barınma, duygusal anlamda gelişim, psikolojik anlamda da bireyin kendisini güvende hissetmesinde, eğitimin ilk temellerinin atıldığı, toplumun kültürel değerlerinin kazanılması gibi temel prensiplerin karşılandığı ilk yer ve ilk çevredir. Aile sosyolojinin en önemli alt dallarından biri olarak gelişimini sürdürmüştür. Batı Avrupa toplumları ile Batı’nın dışında kalan toplumları etkisi altına alan sanayileşme ve buna istinaden kentleşme ile modernleşmenin başlaması süreci ile küreselleşen dünyada ailenin önemi daha fazla ortaya çıkmıştır. Küreselleşme ile birlikte oluşan sosyal etkileşim ile aile, ekonomi, din, bilim, devlet, hukuk ve sanat gibi toplumun hayatını meydana getiren ana kurumlardan birisidir.

Sosyal Etkileşim Açısından Aile Türleri Nedir?

Birey sayısına göre; geniş aile, çekirdek aile, otorite ilişkilerine göre; ataerkil aile, yerleşim yerlerine göre; köy ailesi, kasaba ailesi, kent ailesi olarak ifade edilebilir. Bu ailelerin her biri yaşam alanını kendine has olarak yaşar. Sosyolojik olarak inceleme yapılırken ailenin doğrusal olarak ilerlemekten daha çok, boşanma, ayrılık ve ölüm gibi farklı olaylar ile çok boyutluluk kazanmaktadır.

Toplumun Aileye Bakış Açısı Nedir?

Aile toplum içerisinde bireylere bir statü ve saygınlık kazandırmaktadır. Bu statüyü ailenin sosyal anlamda ve kültürel olarak yapısı ekonomik ve eğitim durumu vermektedir. Dolayısı ile ailenin kültürel ve sosyal anlamdaki yetkinliği toplumun yapısını ve sürdürülebilirliğini sağlamada önemli bir yere sahiptir. Toplum olarak, iyi ailede yetişen bireylerin daha fazla değer gördüğü, toplumda kendisini en iyi şekilde temsil ettiği bilinen bir gerçektir. Ailede meydana gelebilecek herhangi bir tahribat, toplumda meydan gelebilecek bir tahribata dikkat çekmektedir. Farklı toplumlarda kendi sosyal ve kültürel özelliklerine göre değişik aile yapısına sahiptir. Sosyal ve kültürel anlamdaki değerlerin öğrenilmesi ve öğrenilen değerlerin nesilden nesle aktarılması aile ile mümkün olmaktadır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar